Politika Güncelleme Tarihi: 12 Eki 2024 10:30

Fethi Yıldız MHP'nin Yeni Çözüm Süreci'ne bakışını duyurdu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli'nin DEM ile tokalaşması 'Yeni Çözüm Süreci mi?' sorularını akla getirdi. MHP'den yetkili isim konuştu.

fethi yıldız

Bahçeli'nin Kurmayından 'Yeni Çözüm Süreci' İddialarına Dikkat Çeken Yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış resepsiyonunda Demokratik Eylem ve Mücadele Partisi (DEM) vekilleriyle tokalaşması siyasetin gündemine oturdu.

Bu sıcak gelişmenin ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "DEM Parti ile diyalog zemini var mı? Bu yeni bir çözüm sürecini başlatır mı?" sorusuna yanıt verdi.

Feti Yıldız'dan 'Yeni Çözüm Süreci' Yorumu

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye Yüzyılı kapsamında terörün bitirilmesinin ve bölücülüğün sona erdirilmesinin öncelikli olduğunu vurguladı. Yıldız şu ifadeleri kullandı:

"Genel başkanımız, Türkiye'nin huzur ve güvenliğini artırmamız gerektiğini söylüyor. Aşımızı birlikte taşıyalım, işimizi birlikte artıralım. Terör ve bölücülük Türkiye'nin enerjisini 40 yıl boyunca sömürdü. Yazıktır, günahtır. Bu mesele çok önemli."

Yeni Bir Çözüm Süreci mi?

Feti Yıldız, DEM Parti ile diyalog zemini hakkında gelen soruya dikkat çeken bir yanıt verdi:

"DEM Parti'nin terör belasından ve vesayetinden kurtulması gerekiyor. Türkiye partisi olduklarında diyalog başlar. Tek şart, terör ve bölücülük melanetinden kurtulmalarıdır."

Yıldız, atılacak adımların önemine vurgu yaparak, bu sürecin sağlıklı bir diyalog için zemin hazırlayabileceğini belirtti. Ancak, terörle olan bağlarını kesmeleri gerektiğinin altını çizdi. (Serbestiyet)

Ekleme Tarihi: 11 Eki 2024 23:00