Çevre Güncelleme Tarihi: 28 Şub 2024 11:00

Fethiye Körfezi'ne yat limanı hançeri!

Fethiye'de halk için ayrılan koylara yat limanı yapılmak isteniyor. Kıyıların yağmalanmasının önünü açıyorlar.

fethiye

Fethiye Körfezi'ne Yat Limanı Hançeri!

Fethiye'de halk için ayrılan koylara yat limanı yapılmak isteniyor. Uzmanlar ve Muğla Büyükşehir Belediyesi karşı çıkarken, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, "Kıyıların yağmalanmasının önünü açıyorlar." dedi.

Fethiye'de Oyuktepe ve Gökgemile koylarında, halk için ayrılan kısımlara yat limanları yapılmak istenmesi tepkilere yol açtı. Çevre Bakanlığı'nın imar planı değişikliği yaptığı bölge, Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi ve doğal sit alanı olarak koruma altında.

Uzmanlar, körfezin betonlaşmaya artık dayanacak gücü kalmadığını ve yat limanlarının alg patlamalarına neden olduğunu söylüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi de projelere üst ölçekli planlarla uyuşmazlık gerekçesiyle olumsuz görüş verdi.

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Bakanlığın görevinin doğal alanları korumak olduğunu, ancak piyasacı mantıkla kıyıların yağmalanmasının önünü açtığını savundu. Özcan, "Bakanlık, 'biz yaptık oldu' mantığıyla çalışıyor. Fethiye-Göcek koylarına sahip çıkmak için mücadele edenlerin yanındayız." dedi.

Halk, planlara itiraz etmeye hazırlanıyor.

Kaynak: BirGün Gazetesi - Aycan Karadağ

Ekleme Tarihi: 28 Şub 2024 11:00