Spor Güncelleme Tarihi: 2 Mar 2024 11:00

FIFA Başkanı Infantino: Mavi Karta tamamen karşıyız!

FIFA Başkanı Gianni Infantino, hakemlere itiraz eden veya aldatmaya yönelik hareket yapan futbolculara 10 dakikalık ihraç "mavi kart" önerisine karşı çıktı

hakem

FIFA Başkanı Infantino: Mavi Karta Tamamen Karşıyız!

FIFA Başkanı Gianni Infantino, hakemlere itiraz eden veya aldatmaya yönelik hareket yapan futbolculara 10 dakikalık ihraç getirecek "mavi kart" önerisine karşı olduklarını açıkladı.

Infantino, İskoçya'da düzenlenen Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • "Elit seviyede herhangi bir mavi kart olmayacak. Bu bizim için gündemde olmayan bir konudur."
  • "FIFA olarak mavi karta tamamen karşıyız. Bu konudan haberim yoktu. Ben FIFA başkanıyım ve FIFA'nın IFAB'da söz sahibi olduğunu düşünüyorum. Başlık ister misiniz bilmiyorum, mavi karta kırmızı kart."
  • "Futbolda yeni önerilere saygıyla yaklaşılması gerektiğini kaydeden Infantino, "Ancak bir kere baktığınızda oyunu, oyunun özünü ve geleneğini de korumak zorundasınız. Mavi kart diye bir şey yok."

IFAB'ın mavi kart önerisinin yer aldığı raporu 9 Şubat'ta yayımlamayı planladığı, ancak teklifin basına yansımasının ardından gelen tepkiler üzerine vazgeçtiği öne sürülmüştü.

Ekleme Tarihi: 2 Mar 2024 11:00