Politika Güncelleme Tarihi: 7 Mar 2024 09:00

Gaziantep'te AK Parti afişi asmayan esnaf fişleniyor mu?

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'ne hazırlanan AK Parti'nin, Gaziantep Şahinbey'de 'not alma' yöntemiyle esnafı afiş asmaya zorladığı iddiası tepkilere yol açtı.

afiş antep esnaf fişleme

AK Parti'nin Afiş Dayatmasına Tepki: "Esnafı Fişliyorlar!"

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'ne hazırlanan AKP'nin, Gaziantep Şahinbey'de "not alma" yöntemiyle esnafı afiş asmaya zorladığı iddiası tepkilere yol açtı. İddiaya göre, yeniden aday gösterilen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun afişlerini asmak istemeyen esnafın isimleri kaydedildi.

CHP'li Üyeden Tepki:

Uygulamaya tepki gösteren Şahinbey Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Hasan Şencan, AKP'yi "esnafı fişlemekle" ve "demokrasi dışı hareketlerle" suçladı. Şencan, "Esnafın belini bükenler, evine ekmek götürmeye hasret bırakanlar şimdi siyasi mafyalığa soyundular" dedi.

İddialara Göre:

AKP'lilerin, Mavi Kent Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek esnaflara Tahmazoğlu'nun afişlerini asmak istediği öne sürüldü. Afiş astırmayan esnafın isimlerinin "afiş astırmadı" şeklinde not alındığı iddia edildi.

CHP'li Şencan'ın Eleştirileri:

Şencan, AKP'nin her görüşten insanı fişlediğini ve Gaziantep'te devlet imkanlarını ve Cumhurbaşkanlığı forsunu arkasına alarak seçim çalışması yürüttüğünü savundu. Şencan, "İstanbul başardı, Ankara başardı, Gaziantep de başaracak. Bu demokrasi dışı hareketler, AKP'nin kara lekelerine yeni bir sayfa daha açtı. Yazıklar olsun" dedi.

Sonuç:

AKP'nin afiş dayatması ve esnafı fişleme iddiaları, Gaziantep'te gerginliğe yol açtı. CHP'li Şencan ve diğer muhalifler, AKP'yi demokrasi dışı uygulamalarla seçim kazanmaya çalışmakla suçluyor.

#AKP #afiş #dayatma #esnaf #fişleme #demokrasi #Gaziantep #seçim

BirGün gazetesinin haberi

Ekleme Tarihi: 7 Mar 2024 09:00