Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 13 Kas 2023 13:21

Gökyüzünün matematiğinde Akrep Yeniayı neler getiriyor?

Oğlak Burcu görünümlü, merküryen başak burcu etkisiyle, başlatma gücüne sahip bu yeni ay, Akrep Yeniayı neler getirecek?

burçlar gezegenler

Oğlak Burcu görünümlü, merküryen başak burcu etkisiyle, başlatma gücüne sahip bu yeni ay, iş yerlerinde meslek ve kariyer ile ilgili hususlar başta olmak üzere dünyamıza, insanlığımıza, krizlerin kaosun iki yüzlülüğünü sunarken, aynı zamanda “eşik” te olduğumuzu da bize hatırlatıyor.

Bu eşikten geçişimiz için neler mümkün?"

Susmayan bir zihin, “aklı havada olan” deyimindeki odaklanamayan bir zihin, ve üstüne üstlük çarpışan fikirlerin savaş yeri, galip olmak için neler mümkün?

burçlar gezegenler

Ateş ve hava elementi azlığı, mantıksal düşünmede yetersizliği, patavatsızlığı düşüncesizliği ayyuka çıkarabileceği gibi, eyleme geçememe, adım atmaya isteksizliği, ataleti son demine kadar yaşatabilir. Oysa, yeniaylar bize yenilenmeyi anlatır.

Dolayısıyla bu dönemin yenilenme sürecinin az kolay geçeceğinin de habercisidir. Peki, kolaylaştırıcıları nelerdir?

Ağızdan çıkan her söz, sözün manaları kapsamında, kendi kendini gerçekleştirmek için titreşimine devam ettiği hakikatini an ve an hatırlayan olarak; “konuşmamıza başlamadan önce kendimize soralım, söyleyeceğimiz sözün; *bize *muhattabımıza *bütüne faydası var mı?

yeni ay

Bulunduğumuz ortamda mum yakmak, giysilerimizde kırmızı renk kıyafetler tercil etmek harekete geçişimizi kolaylaştırır.

Atalete esaretlik halinden, ilk adımın cesareti özgürleştirir.

Adımların sürekliliği bulunduğun mahpushaneden çıkaran kurtarıcındır.

Sen senin için bir fırsatsın fırsatı değerlendiren nefsin olmasın!

Kendine yatırım yap! Kendi kahramanın kendin ol!

Buradaki kendilik, benlik-ego değildir!

İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendin bilmez isen Ya nice okumaktır!
Yunus Emre

Kendini bilmek yüce kıymetler içerir.

Ben varsam dünya var!

Bu yeniay sürecinde, kendin bilme hususunda, kurduğumuz bağlarda yaşadığımız krizler varlığında, o bağ ile ilgili yeniden değerlendirme yaparak, ya bağı korumamız ya da bağı koparmamız seçeneklerini bize sunacaktır.

Ev ahalisi olsun, yakın çevrem dediğimiz kişiler olsun, tamamı ile olan bağlantılarımızda, kültürel yapımızda; bizim öz değerlerimize, öz şefkatimize, öz saygımıza karşı, ani gelişen suistimal, haddini aşma gibi durumlar ile, olanı olayı durumu abartılar söz konusu olabilir.

akrep

Burada etkiye tepkimiz oldukça kıymetli, kendi kadrimizi bilmek, kendi kendimizi korumak için Hak Hakikat içinde, elif olma dik durma haklarını koruma vaktidir! Çünkü bu yeni ay daha ilk başlangıcında bizden, tüm sorumluluklarımızı yerine getirmemizi talep eder.

Kendi bedenimiz, ruhumuzun vatanıdır.

Yaşadığımız bu Anadolu toprakları “Yüce Türk Millet’inin Vatanıdır.”

Kendi bedenini koruyamayan Vatanını koruyabilir mi?

Kendini bilmek bütünün hayrına hizmet eder!

Şimdi! Elif ol, doğru ol! (Allah doğru olanın yanındadır) Bu vatan için BİR ol, tek yürek ol! (1) sembol olarak Elif’tir aynı zamanda 😃 Elif olmanın faziletleri ile buluşan ol! Bayrağımızdaki Ay Yıldız BİZ’iz, bu VATAN bizim! Mavi gözlü Yüce Ata’mızın gençliğe hitabesi kulaklarımızda çınlasın! “İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Ne Mutlu Türk’üm Diyene!

Aşkla ilimle lütufla…

Ekleme Tarihi: 13 Kas 2023 13:00