Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 21 Haz 2024 22:00

Gökyüzünün Matematiğinde Oğlak Dolunayı neler getiriyor?

Haziran ayı monotonluğun bitip yeni olana geçiş dönemini temsil eder. Pekiyi Gökyüzünün Matematiğinde Oğlak Dolunayı neler getiriyor?

oğlak dolunayı

GÖKYÜZÜNÜN MATEMATİĞİNDE OĞLAK DOLUNAYI

Haziran ayı monotonluğun bitip yeni olana geçiş dönemini temsil eder. Eğitim öğretim sistemine toplumun büyük çoğunluğu mecburi dahil olduğundan, tatil adı altında çeşit çeşit farklı yaklaşımlar olsa da tatil deyince çoğunluğumuz için deniz kum güneş geliyor.

Velhasıl günlük rutinimiz bu ayda tamamen değişiyor. Şimdi bir de bu hal üzerine, matematiksel işlemlerden kat ve kat büyüten artıran üstlü sayılar ile kombinasyon ve permutasyon gibi olasılıkları değerlendirmeler tadında, dolunay etkileri serpilmiş halde sunuluyor.

dolunay

Bayramımız kutlu olsun

En uzun gündüzümüz hayırlara vesile olsun

Gökyüzünün Matematiğinde bu dolunayda “başlatma enerjisi” evsel, burçsal ve rakamsal olarak üç alandan birden çalışıyor, üslü sayıların etkisini de sinerjik etkiliyor.

Kontrolümüz dışında bir başlatma enerjisi aynı zamanda bir şeyi sonlandırma enerjisi ile iç içedir. Dolunayın kendine has özelliğinden ötürü!

Buradaki önemli nokta, yeni adımımızı atabilmek için durduğumuz yeri terketmeye hazır ve nazır olmamız icap edecektir.

Terketmek derken adım atmana mani olan her türlü hali bırakmak, hem madde aleminde hem mana alemindeki kırmızı çizgilerimizi yeniden değerlendirerek dönüştürmek ve kişiselleştirildiğimiz her türlü hali bırakmak diyebiliriz.

Ve bir de uyarımız var, terketmek kaçmak değildir, ertelemek değildir, Hak Hakikati görmezlikten gelmek de değildir.

Dolunay; heyecanı atraksiyonu hareketi seven ikizler burcu yükseleni ile merhaba derken, “sabitliğimizi esnetmeyi” öğretmeye geliyor, disiplini seven öğretmen edasıyla. Bize, ruhumuza bedenimize zihnimize huyumuza sirayet etmiş olanları esnetmeye hazır mıyız?

oğlak dolunayı 1

İçimizde derinlere kadar işlemiş olanları dönüştürücü etkisiyle bizi kucaklıyor. Bu dönüştürücü bazılarımıza azap ile merhametsizce, bazılarımıza şefkatle kucaklayarak.

Bu ne bir ödül be bir cezadır!

Ektiğimizi biçiyoruz!

Akli irade ile seçim yapan sonucunu da seve seve kabule geçer.

“Derinden aşina ol taşrada bigane sansınlar Bu bir ziba reviştir akil ol divane sansınlar.” S. Ahmet Hüsamettin

Ve dolunay öyle bir yerde konumlanıyor ki bir tarafı görünen aleme hitap ederken bir tarafı görünmeyen aleme hitap ediyor. Hitabımızda kendimize olan sorumluluklar bilincimiz ile bize sesleniyor.

“Hile ile iş gören mihnet ile can verir Namusa hürmet eden aslıma şeref verir.” S. Ahmet Hüsamettin

Bu oğlak dolunayının güçlü Plutonik etkilerini serpiştire serpiştire geldik en önemlisine, kendi gücümüzle başa çıkmakta zorluk çekiyoruz. Kendi kişisel gücümüzü bütünleştiremediğimiz için ön görü ve yön duygumuzdan yoksunuz.

Kendi kendimizin en iyi rehberi yine kendimiziz!

Güç içerdedir ve gücü açığa çıkaracak kıvılcım da içerdedir.

Kendimize bir rehber olmaya yön duygumuzu yeniden yaratmaya hazır mıyız?

Rotamız BİZ’iz!

BEN’den BİZ’e yolculuğumuz hayırlılara vesile olsun

oğlak dolunayı

Ekleme Tarihi: 21 Haz 2024 22:00