Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 4 Nis 2024 15:00

Google Yapay Zeka Destekli Arama Özelliği için Ücret Alacak

Google, iş modelinde büyük bir değişiklik yaparak yapay zeka destekli arama için ücret almayı düşünüyor.

google

Google, Yapay Zeka Destekli Arama Özelliği için Ücret Almayı Planlıyor

Google, iş modelinde büyük bir değişiklik yaparak yapay zeka destekli arama için ücret almayı düşünüyor. Financial Times'a göre şirket, üretken yapay zeka tarafından desteklenen yeni "premium" özellikler için ücretlendirme planlıyor.

Bu plan, Google'ın arama motorunu ilk kez bir ödeme duvarının arkasına koyması anlamına gelecek. Şirket yıllardır arama motorunu ücretsiz olarak sunuyor ve gelirini reklamlardan elde ediyordu.

Planlanan premium abonelik hizmetleri, Gmail ve Docs gibi ürünlere entegre edilecek ve Gemini isimli yeni yapay zeka asistanına erişim sağlayacak. Bu asistan, kullanıcıların sorularına daha kapsamlı ve kişiselleştirilmiş yanıtlar vermesi için tasarlandı.

Yapay zeka destekli arama özelliğinin bazı dezavantajları da olabilir. Örneğin, Google'ın web sitelerine tıklamadan daha eksiksiz yanıtlar sunması, şirketin reklam gelirlerini düşürebilir. Ayrıca, Google'a bağımlı olan web siteleri daha az ziyaret edilebilir.

Google, geleneksel arama motorunun ücretsiz kalmaya devam edeceğini ve reklamların aboneler için de görünmeye devam edeceğini söylüyor. Şirket, geçen yıl arama ve reklamlardan 175 milyar dolar gelir elde etti.

Google'ın bu planı hakkında son kararını vermediği ve şu anda duyuracak bir şeyi olmadığı belirtiliyor. Şirket, "Yeni kullanıcı ihtiyaçlarına hizmet etmek için arama hizmetlerini hızla geliştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Ekleme Tarihi: 4 Nis 2024 15:00