Ekonomi Güncelleme Tarihi: 10 Tem 2024 12:00

Havayolu şirketinde çalışanlar yolcuların eşyalarını çaldı

47 ülkede 125 noktaya sefer düzenleyen tanınmış bir havayolu şirketinde büyük bir skandal ortaya çıktı.

bavul

Havayolu Şirketinde Şok Skandal: Çalışanlar Yolcuların Eşyalarını Çaldı

47 ülkede 125 noktaya sefer düzenleyen tanınmış bir havayolu şirketinde büyük bir skandal ortaya çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, havayolu çalışanlarının aylarca yolcuların değerli eşyalarını çaldığı tespit edildi.

İlk Olay 3 Ocak'ta Yaşandı

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, skandalın ilk olayı 3 Ocak'ta meydana geldi. Kıbrıs'tan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Hakan Ö. isimli yolcu, valizini açtığında lüks marka kol saatinin ve bilgisayarının çalındığını fark etti. Hemen havalimanı polisine şikayette bulunan Hakan Ö., yaşadığı şokla yetkililere başvurdu.

İkinci Olay: Pendik'ten Sinyal Geldi

Bu olaydan tam bir hafta sonra, Amsterdam'a uçan Kayra Ç., Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bagaja verdiği valizinde bilgisayarının olmadığını fark etti. Amsterdam Başkonsolosluğu aracılığıyla suç duyurusunda bulunan Kayra Ç., yapılan inceleme sonucunda bilgisayarının sinyalinin İstanbul Pendik'te olduğunu öğrendi.

Üçüncü Olay: Londra'ya Uçan Yolcunun Şoku

8 Ocak'ta İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitmek üzere aynı havayolu şirketinden bilet alan Deniz D., valizini teslim edip Londra'ya uçtu. Londra'ya vardığında valizinin açık olduğunu ve içindeki değerli eşyaların çalındığını fark etti. Çalınan eşyalar arasında 3 pırlanta kolye, 5 adet lüks bilezik, lüks bir kol saati, 3 altın bilezik, birinde D harfi olan 2 altın kolye ve bir bilgisayar bulunuyordu. CİMER üzerinden ihbarda bulunan Deniz D., bilgisayarının sinyalini İstanbul Maltepe'de tespit etti.

bavul1

Şüpheliler İtiraf Etti

Hakimlikten alınan arama talebi sonrası, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çalınan eşyalar ele geçirildi. Şüpheliler Enver T. ve Emre B., havayolu şirketinin bagaj yükleme boşaltma sorumlusu olduklarını ve son 1-2 aydır rastgele açtıkları valizlerden çaldıkları eşyaları sattıklarını ve parayı paylaştıklarını itiraf ettiler. Ayrıca, çaldıkları eşyaların bir kısmını da kendilerinin kullandığını belirttiler.

Mahkemeden 14 Yıla Kadar Hapis İstemi

Şüpheliler, "Halkın Yararlanmasına Sunulmuş Ulaşım Aracı İçindeki Eşya Hakkında Hırsızlık" suçundan iki ayrı davada 14'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.

Ekleme Tarihi: 10 Tem 2024 12:00