Nedir Güncelleme Tarihi: 28 Oca 2024 00:00

Hayal Gücü Derneği nedir?

Hayal Gücü Merkezi/Derneği gençler ve çocuklar tarafından kurulan çocukların ve yetişkinlerin bir arada olduğu bir dernektir.

hayal gücü derneği

HAYAL GÜCÜ DERNEĞİ HAKKINDA:

Gençlerin ve çocukların tarafından kurulan Hayal Gücü Merkezi/Derneği, bugün aynı çocukların yönetim kurulunda yer aldığı, çocukların ve yetişkinlerin bir arada olduğu, eğitimde ve öğrenmede kültürel değişim yaratmaya çalıştığı bir yapıya sahiptir. Hayal Gücü Merkezi; çocuğu güçlendirmek, çocuk girişimciliği ekosistemini kurmak, eğitimcileri güçlendirmek, merak ve becerileri geliştirmek, kurumları ve insanlarını güçlendirmek, merak ürünleri üretmek, beceri ve hayal gücü savunuculuğu oluşturmak gibi amaçlarla yolculuğunu gerçekleştirmeye devam ediyor.

“Sor, Keşfet, Üret” adındaki kendi geliştirdik öğrenme modeliyle birlikte “Bu topraklarda merak ve beceriler uygarlıklar doğurdu.” mottosuyla, adım atmaktan korkmayan ve cesaret eden bir toplum oluşturmak için “Merak ve Beceri Hareketi” başlatılıyor.

Bunun üzerine 2020 yılında 14 yetişkin ve 35 çocuğun katılımıyla derneğe dönüşen Hayal Gücü Merkezi, 2022 yılından itibaren sivil toplum kuruluşu sorumluluğu ve bilinci ile merak ve beceri anlayışını daha aktif hale getirerek Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan Hayal Gücü Ödülleri’ni düzenlemeye başladı.

Ekleme Tarihi: 28 Oca 2024 00:00