Dünya Güncelleme Tarihi: 17 Mar 2024 13:00

İsrail'de binlerce kişi erken seçim için sokaklara döküldü

Binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükümetinin istifası ve erken genel seçim talebiyle sokaklara çıktı.

israil

İsrail'de Binlerce Kişi Erken Seçim İçin Sokaklarda

İsrail'de hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükümetinin istifası ve erken genel seçim talebiyle sokaklara çıktı.

Protestocular, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun şahsi konutundan çıkan Başbakanlık konvoyunu engellemeye çalıştı. Sokaklarda toplanan binlerce kişi, hükümetin yargı düzenlemelerine karşı yapılan protestolara katıldı.

Kaplan Caddesi'nde toplanan protestocular, Başbakan Netanyahu ve hükümetine yönelik eleştirilerini dile getirdi. Sloganlar atarak ve pankartlar taşıyarak taleplerini dile getirdiler.

Polisin müdahalesiyle bazı göstericiler gözaltına alındı. Savunma Bakanlığı önünde büyük bir ateş yakıldı ve polis müdahale etmek zorunda kaldı.

İsrail'in kuzeyindeki Kayserya kentinde de Netanyahu'nun şahsi konutunun yakınında toplanan yaklaşık 2 bin gösterici, hükümeti eleştiren sloganlar attı ve Başbakanlık konvoyunu engellemeye çalıştı.

Başbakanlık korumaları ve diğer güvenlik güçleri göstericileri uzaklaştırdı ve konvoyun geçişini sağladı. Başbakan Netanyahu'nun konvoyunda bulunup bulunmadığı hakkında bilgi verilmedi.

İsrail'deki protestolar, hükümetin ve Başbakan Netanyahu'nun kararlarına yönelik artan bir halk tepkisini yansıtıyor.

Ekleme Tarihi: 17 Mar 2024 13:00