Asayiş Güncelleme Tarihi: 12 Tem 2024 20:00

İzmir'deki Seçil Erzan Vakası: Şube müdürü tutuklandı

Bornova'da yüksek kar vaadiyle iş ve spor dünyasından 10 kişiyi 300 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Denizbank Bornova Şube Müdürü H.Ö., tutuklandı.

denizbank dolandırıcı

İzmir'deki 'Seçil Erzan' Vakası: Şube Müdürü Tutuklandı

Bornova'da yüksek kar vaadiyle iş ve spor dünyasından 10 kişiyi 300 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Denizbank Bornova Şube Müdürü H.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir'de Yeni Bir Dolandırıcılık Skandalı

Vakaların Benzerliği: Futbol dünyasının ünlü isimlerini yüksek kar vaadiyle dolandırdığı suçlamasıyla tutuklanan Seçil Erzan vakasının bir benzeri İzmir’de yaşandı. Denizbank Bornova Şube Müdürü ve Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Altyapı Şube Başkanı H.Ö., iddiaya göre 2’si kulüp yöneticisi toplam 5 kişiden yüksek kar vaadiyle para topladı.

Soruşturma ve Dijital Materyaller

Ekiplerin Çalışması: Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesindeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, banka şubesine gelerek dijital materyallere el koydu. Aynı zamanda Karşıyaka’daki döviz bürosu, döviz bürosu üzerindeki iş yeri, döviz bürosu sahibi S.Ç. ve H.Ö.’nün ikametlerinde eş zamanlı aramalar yapıldı. Bankanın şube çalışanlarından E.Y. ve A.A. isimli şüpheliler de ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

İntihara Teşebbüs ve Sağlık Durumu

İntihara Teşebbüs: H.Ö., aşırı ilaç içerek intihara teşebbüs etti ve İzmir Şehir Hastanesine kaldırıldı. Psikiyatri servisine sevk edilen H.Ö.’nün yemek yemeyi reddettiği öğrenildi. Doktorlar, şahsın ifade veremeyecek durumda olduğunu polis ekiplerine bildirdi.

tuıtuklama

Tutuklanma

Tutuklanma Kararı: İzmir Şehir Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra taburcu edilen H.Ö., bugün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan H.Ö., sağlık kontrolü yapılmak üzere hastaneye götürüldü. Daha sonra adliyeye sevk edilen H.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın Gelişmeleri: İzmir'deki bu dolandırıcılık skandalı, geniş bir soruşturma sürecini başlatırken, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Ekleme Tarihi: 12 Tem 2024 20:00