Asayiş Güncelleme Tarihi: 25 Tem 2024 15:00

İZSU Genel Müdürü ve GDZ Elektrik Genel Müdürü tutuklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürü, GDZ Elektrik Genel Müdürü ve iki bürokratın da aralarında bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alındı.

izmir kaza

İZSU Genel Müdürü Gözaltına Alındı

İzmir'de Büyük Operasyon

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürü, GDZ Elektrik Genel Müdürü ve iki bürokratın da aralarında bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın Detayları

İzmir Alsancak'ta sağanak yağış sırasında su birikintisine basan ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne ilişkin soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 35 şüpheliden 14’ünün tutuklu bulunduğu adli soruşturmada, ek gözaltı kararları verildi.

Gözaltına Alınan İsimler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdürü Yardımcısı Serdar Sadi, GDZ Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel ve GDZ Elektrik'ten 6 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, olayın nedenlerine ilişkin bilgi ve sorumluluklarının belirlenmesi amacıyla ifadelerine başvurulacağı bildirildi. Gözaltına alınan diğer isimler arasında GDZ Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici de yer alıyor.

İhmalin Getirdiği Facia

Sağanak yağışın ardından oluşan su birikintilerinin elektrik akımına kapılmaya neden olması sonucu meydana gelen olayın detaylarına yönelik soruşturma devam ediyor. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, göreve başladığı 20 Haziran tarihinden bu yana kurum adına açıklamalar yapıyordu.

izsu

İsmail Saymaz'ın Açıklamaları

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'la telefon görüşmesi yapan İsmail Saymaz, Halk TV'de Buket Güler'in Haber Masası programında konuşmaları aktardı. Erdoğan, 20 Haziran itibarıyla göreve başladığını ve yaklaşık 25 gündür bu görevde olduğunu belirtti. Bilirkişi raporunda bütünüyle kusurlu görülmedikleri halde makamında gözaltına alındıklarını, kaçma niyetlerinin olmadığını ifade etti. Ayrıca, Alsancak'taki kaçak elektrik olayının 5-6 yıldır sürdüğünü ve önleyici bir çözüm geliştirilmediğini vurguladı.

Gözaltılar sürüyor...

Ekleme Tarihi: 25 Tem 2024 15:00