Asayiş Güncelleme Tarihi: 15 Eki 2024 22:18

Kayıp Rojin'den acı haber 18 gün sonra cansız bedeni bulundu

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş''ten acı haber geldi.

rojin ceset

Kayıp Rojin'den acı haber! 18 gün sonra cansız bedeni bulundu

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ten acı haber geldi. Arama çalışmalarının 18. gününde genç kızın cansız bedeni bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah'tan rahmet ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum."

Olayın gelişimi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Geri dönmeyen Rojin Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de polise haber verdi.

Kabaiş'in Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, arkadaşına birlikte gitmeyi teklif ettiği ancak olumsuz yanıt aldığı tespit edildi.

28 Eylül'de cep telefonu bulundu

28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, incelenmek üzere polise teslim edildi. Rojin'in, telefonla konuştuğu annesine markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği belirtildi. Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.

10 Ekim'de başörtüsü bulundu

Rojin’in kaybolduğu günden sonra Bardakçı Mahallesi'ne giriş çıkış yapan yaklaşık 400 araç incelendi. 10 Ekim günü Rojin'e ait başörtüsü sahilde bulundu.

Cansız bedeni bulundu

Arama çalışmalarının 18. gününde genç kızın cansız bedeni bulundu. Acı haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu:

"27 Eylül 2024 Cuma günü Van'da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah'tan rahmet ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum."

Cenaze işlemleri

Rojin Kabaiş'in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Van Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Haberi alan ailesi ve yakınları da Adli Tıp Kurumu önüne geldi.

Olay yerinde Kabaiş'in cansız bedenini fark eden Mehmet Emin Anka, sahilde yürüdüğü sırada cesedi fark ettiğini belirtti:

"Saat 10.00'da geldim buraya bahçeyi sulamak için. Sonra bekçi arkadaşla sahile indik. Bekçi basketbol potasının demirini düzeltirken ben kıyıya doğru geldim. Kıyıya baktığımda ceset gibi bir şey vardı. Bekçi arkadaşa gösterdim. O da ceset olduğunu söyledi. Sonra jandarmaya haber verdik, görevliler geldi."

Site bekçisi Oktay Aycan da olayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Sitede çalışan Mehmet Emin Anka sulama yapıyordu. Elini yıkayacağını söyledi. Bu sırada kıyıda ceset gibi bir şey olduğunu söyledi. Baktığımızda ceset olduğunu anlayınca jandarmayı aradık."

Ekleme Tarihi: 15 Eki 2024 22:00