Yerel Güncelleme Tarihi: 8 Tem 2024 09:00

Kırıkkale'de mangal ateşi 3 bin dönüm araziyi küle çevirdi

Kırıkkale'de bir bağ evinin bahçesinde yakılan mangaldan çıkan ateş, 3 bin dönümlük tarım arazisinde büyük bir yangına neden oldu.

itfaiye

Kırıkkale'de Mangal Ateşi 3 Bin Dönüm Tarım Arazisini Küle Çevirdi

Kırıkkale'de bir bağ evinin bahçesinde yakılan mangaldan çıkan ateş, 3 bin dönümlük tarım arazisinde büyük bir yangına neden oldu. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, mühimmat depolarının bulunduğu alana kadar yaklaştı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kontrol altına alındı.

Yangın Rüzgarın Etkisiyle Dağlık Alana Sıçradı

Kırıkkale-Kayseri kara yolu üzerindeki Arpalık Çukuru mevkisinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle dağlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Kırıkkale Belediyesi, MKE AŞ ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucunda yangın, ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

3 Bin Dönüm Alan Zarar Gördü

Yangının, bir bağ evinin bahçesinde yakılan mangaldan anızlara sıçrayan ateşten dolayı çıktığı belirlendi. Yangın sonucu yaklaşık 3 bin dönümlük tarım arazisi zarar gördü. Tamamen kontrol altına alınan bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Yahşihan Kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ender Faruk Uzunoğlu, yangının çıkış sebebiyle ilgili bilgi aldı ve gerekli adli ve idari işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Belediye Başkanı Yangın Bölgesinde

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, yangın bölgesine gelerek itfaiye ekiplerinden bilgi aldı. Başkan Önal, yangının geniş bir alana yayıldığını belirterek, "Yaklaşık 3 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Ekiplerimiz yangına hızla müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle yangın büyüdü, ancak can kaybı yaşanmaması sevindirici" dedi.

Yangının Sebebi Mangal Ateşi

Yangının sebebi olarak bağ evinin bahçesinde yakılan mangal gösterildi. Ahılı köyü muhtarı Davut Doğan, "Yangın dağlık araziye doğru yayıldı, Allah'tan ekinlerimiz biçilmişti. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü, şu anda soğutma çalışmaları yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 8 Tem 2024 09:00