Ekonomi Güncelleme Tarihi: 15 Eki 2024 08:00

Kredi kartından 750 TL kesinti teklifi geri çekilebilir

TBMM'ye sunulan limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL'lik kesinti yapılmasını öngören yasa teklifi kamuoyunda tartışmalara yol açtı

kredi kartı

AK Parti, 750 TL kesinti öngören yasa teklifini yeniden değerlendirecek

Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan ve limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL'lik kesinti yapılmasını öngören yasa teklifi kamuoyunda tartışmalara yol açtı. AK Parti'nin gelen tepkileri dikkate alarak bu düzenlemeyi yeniden gözden geçireceği öğrenildi. Hükümetin, bu düzenlemeden tamamen vazgeçmek yerine, 100 bin liralık kredi kartı limit sınırını artırma seçeneğini gündeme alabileceği konuşuluyor.

750 TL Kesinti Önerisi

AK Parti tarafından savunma sanayi projeleri için hazırlanan ve hizmet bedeli ile vergi olarak yıllık toplam hacmi 80 milyar liraya ulaşması beklenen torba yasa teklifi, geçtiğimiz cuma günü Meclis'e sunuldu. Bu yasa teklifi ile limiti 100 bin lirayı geçen her kredi kartı için yıllık 750 TL kesinti yapılması planlanıyor. Teklifin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor.

AK Parti Yeniden Değerlendirebilir

Yasa teklifi kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. AK Parti'nin ise bu tepkiler doğrultusunda düzenlemeyi yeniden değerlendirebileceği ifade ediliyor. Konuya yakın kaynaklar, "Şu anda Türkiye'de 126 milyon 450 bin adet kredi kartı var. Bu kartların 17,5 milyonunun limiti 100 bin lira ve üzerinde. Bu uygulama ile yılda 13 milyar lira civarında bir kaynak elde edilmesi bekleniyor. Yıllık alınacak bu katılım payı, ayda 60 liraya denk geliyor. Savunma sanayi harcamaları çok büyük bütçeler gerektiriyor. Ancak tepkiler de göz ardı edilemez. Bu yüzden yeni bir değerlendirme yapılabilir," açıklamasında bulundu.

Limit Artışı Gündemde

Türkiye gazetesinin haberine göre, düzenlemenin tamamen iptal edilmesi beklenmiyor. Ancak 100 bin lira olan limit sınırının artırılması gibi seçeneklerin masaya yatırılabileceği belirtiliyor.

Ekleme Tarihi: 15 Eki 2024 08:00