Kulis Güncelleme Tarihi: 29 Haz 2024 00:00

Kulis: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de istifa edecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğu iddiaları gündemdeki yerini korurken, bir başka bakan iddiası daha geldi.

Yusuf Tekin

Kulislerde Çalkalanan İddia: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de İstifa Edecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu iddiaları gündemdeki yerini korurken, bir başka bakanın daha görevinden ayrılacağı iddia edildi. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğu öne sürüldü.

Kabine'deki Değişiklikler Kapsamlı Olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa iddiaları, Ankara'nın gündemine bomba gibi düşerken, Koca'nın iddiaları henüz yalanlamaması dikkat çekiyor. Ancak, Koca'nın istifasıyla sınırlı kalmayacak olan bu değişikliklerin, Kabine'de daha geniş bir kapsamda gerçekleşeceği öne sürülüyor.

Yusuf Tekin'in İstifa İddiası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğu iddiası gündeme geldi. Bu iddia, Ankara'nın siyasi kulislerinde yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı.

Yusuf Tekin Kimdir?

Yusuf Tekin, 1970 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra, 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Mesleki kariyerine Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak başlayan Tekin, siyaset ve sosyal bilimler alanında yüksek lisansını 1997'de, doktorasını ise 2002'de tamamladı.

Yusuf Tekin, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2007 yılında doçent olan Tekin, 2009 yılında Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne atandı. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaya başlayan Tekin, 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı'na atandı ve 2015-2018 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle beraber müsteşarlık makamının kaldırılmasının ardından, öğretim üyeliğine dönen Tekin, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde profesör oldu. 2018 yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Tekin, bu görevi sürdürürken 4 Haziran 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. Yusuf Tekin, evli ve üç çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.


Bu gelişmeler, hükümetin içindeki değişim rüzgarlarının devam ettiğini ve daha geniş çaplı değişikliklerin olabileceğini gösteriyor. Bakan Koca'nın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de istifa iddialarının doğruluğu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Ekleme Tarihi: 29 Haz 2024 00:00