Güncel Güncelleme Tarihi: 25 Tem 2024 09:00

Meteoroloji'den 14 ile 'Sarı Kod'lu sağanak uyarısı

Türkiye'nin birçok bölgesi Afrika sıcaklarının etkisi altında kavrulurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden beklenen haber geldi.

sağanak

Meteoroloji'den Sarı Kodlu Uyarı: İstanbul Dahil 14 İle Sağanak Alarmı

Türkiye'nin birçok bölgesi Afrika sıcaklarının etkisi altında kavrulurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden beklenen haber geldi. İç Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun büyük bir kısmı bugün sağanak yağışların etkisi altında kalacak. Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış ve kuvvetli rüzgârın etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da Sıcak Hava Dalgası

İstanbul'da son günlerde yaşanan sıcak hava dalgası, yüksek nem oranıyla birleşerek gece ve gündüz hayatı zorlaştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, ülke genelinde mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına yağış arası verildi. Birçok ilde sağanak yağış etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu raporunda sarı kodlu uyarıda bulundu.

Hava Durumu Tahminleri

Son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu ve Ordu çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların; İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Bölge Beklenen Hava Durumu
İç Ege Sağanak Yağış
Akdeniz Sağanak Yağış
İç Anadolu Sağanak Yağış
Ege Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar
Marmara Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar
Batı Karadeniz Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar
Trakya Yerel Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış
Doğu Karadeniz'in Yüksek Kesimleri Yerel Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağış

Hava Sıcaklığı

İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege ile Edirne, Kırklareli ve Karaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgâr Uyarısı

Rüzgârın, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/s) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sarı Kodla Uyarılan İller

Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Uşak ve Osmaniye, sarı kodla uyarı yapılan iller arasında yer alıyor.

Ekleme Tarihi: 25 Tem 2024 09:00