Asayiş Güncelleme Tarihi: 23 Tem 2024 11:00

MHP’li vekilin TBMM Kartı insan kaçakçılığında kullanıldı mı

MHP’li vekilin TBMM kartının insan kaçakçılığında kullanıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

araç

MHP’li Vekilin TBMM Kartı İnsan Kaçakçılığında Kullanıldı mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim talebinde bulunacağına dair söylentilerin gölgesinde, MHP’li vekilin TBMM kartının insan kaçakçılığında kullanıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İsmail Saymaz'ın Halk TV'de yayımlanan yazısında yer verdiği iddialar, siyasi kulisleri karıştırdı.

İddiaların Detayları

İsmail Saymaz’ın iddialarına göre, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in Yunanistan'a iltica eden oğlu Cihanay Adıgüzel, Atina'da PKK'lılarla birlikte insan kaçakçılığı yapıyor. Türkiye ayağında ise kardeşi Tunahan Adıgüzel bulunuyor. 28 Mayıs 2024 tarihinde Yunanistan'dan gelen tekneye, aralarında HDP Parti Meclisi üyesi Hazal Karabey'in de bulunduğu beş kişi bindirildi. Tekneden indirilen iki yetişkin ve bir çocuk ile 11,9 kilogram esrar yurda sokuldu ve Adıgüzel ile suç ortakları yakalandı.

TBMM Kartı ve Meclis Arabası

İddialara göre, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük'ün, TBMM tarafından kendisine tahsis edilen araç kartlarından birini ağabeyi Nafiz Küçük’e verdiği ve bu kartın insan kaçakçılığında kullanıldığı öne sürülüyor. Nafiz Küçük’ün BMW marka araçta bu kartı kullandığı belirtiliyor.

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olan Güven Adıgüzel’in, kaçakçılıktan elde edilen paranın bir kısmını “Nafiz abi” olarak tanımladığı kişiye verdiği, bu kişinin de MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Nafiz Küçük olduğu iddia ediliyor. Bu paranın Meclis arabası ile ilgili olduğu ve insan kaçakçılığında kullanıldığı belirtiliyor.

Tarafların Görüşleri

MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, ağabeyinin milletvekili kartını kullandığını doğruladı ancak kaçakçılık iddialarını reddetti. Küçük, “Ağabeyimin böyle bir işe karışacağını sanmıyorum. Adı geçen kişi Güven Adıgüzel, partide yöneticilik yapmış biri, ancak çocuklarını kurtarmak için çaba sarf ettiği duyuluyordu” dedi.

Nafiz Küçük ise insan kaçakçılığından 5 bin Euro aldığı iddialarını reddederek, “28 Mayıs’ta Çanakkale’ye gitmedim. Para almadım. Bu tür iddialar tamamen asılsız” diye konuştu. Ancak Güven Adıgüzel, Nafiz Küçük ile birlikte Çanakkale’ye gittiklerini kabul etti.

Ses Kayıtları ve Tanık İfadeleri

İsmail Saymaz’ın yazısında yer verdiği ses kayıtlarında, Cihanay Adıgüzel’in babası Güven Adıgüzel’e 14 bin Euro bırakıldığı ve bu paranın 5 bin Euro’sunun Nafiz Küçük’e verilmesi gerektiğini söylediği belirtiliyor. Tanık ifadelerinde ise kaçakçıların BMW marka araçla kaçakçılık yaptığı, aracın çakarlı olduğu ve Meclis arabası olarak kullanıldığı iddia ediliyor.

Sonuç

Bu iddialar, MHP’yi zor durumda bırakırken, Güven Adıgüzel ve Nafiz Küçük’ün bu olayda nasıl bir rol oynadığı konusunda soru işaretleri yaratıyor. MHP’den ve ilgili isimlerden konuyla ilgili net açıklamalar bekleniyor.

Kaynak: İsmail Saymaz, Halk TV

Ekleme Tarihi: 23 Tem 2024 11:00