Dünya Güncelleme Tarihi: 14 Mar 2024 13:00

Milyardar işadamı Titanik'i yeniden inşa ediyor

Tarihin en büyük deniz felaketlerinden biri olarak hatırlanan Titanik, milyarder iş insanı Clive Palmer tarafından yeniden inşa ediliyor.

titanik 2

Titanik Faciasının Yeniden Canlanışı: Titanik II İnşa Ediliyor

Tarihin en büyük deniz felaketlerinden biri olarak hatırlanan Titanik, milyarder iş insanı Clive Palmer tarafından yeniden inşa ediliyor. Titanik'in bir kopyasının yapılması için hazırlıklar başladı.

Madencilik sektöründe büyük bir servet elde eden Clive Palmer, Titanik'in orijinaline kıyasla çok daha üstün bir versiyonunu inşa etmeyi planlıyor. Avustralyalı iş insanı Palmer, Titanik II projesini yeniden başlatarak geminin yapımına odaklandı. İlk kez 2012'de duyurulan ancak 2018'de COVID salgını nedeniyle askıya alınan projenin tekrar hayata geçirilmesi planlanıyor.

Palmer, Titanik'in yeniden yapımıyla ilgili olarak "Titanik'i yapmak, evde oturup paramı saymaktan çok daha eğlenceli." şeklinde konuştu.

titanik

Titanik II'nin ilk yolculuğu Haziran 2027'de gerçekleşecek. Gemide, orijinal Titanik'in iç mekanına ve kabin düzenine sadık kalınacak. 835 kabinin neredeyse yarısı, 1900'lü yıllara uygun giyinmeye teşvik edilecek birinci sınıf yolculara ayrılacak. Üçüncü sınıf yolculara ise, orijinal gemide olduğu gibi, ortak yemek salonunda geleneksel yemekler sunulacak.

Titanik, tarihin en trajik kazalarından biri olarak kaydedildi. Atlantik'te bir buzdağına çarparak batan gemide yaklaşık 1.500 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetmişti.

James Cameron'ın yönettiği ve Leonardo DiCaprio ile Kate Winslet'in başrollerini paylaştığı "Titanik" filmiyle bu trajik olayın yeniden canlandırılmasıyla dünya genelinde büyük ilgi görmüştü. Ancak, geçmiş yıllarda yaşanan bazı facialar, Titanik'in anısını yeniden gündeme getirdiği gibi tartışmalara da neden oldu.

Ekleme Tarihi: 14 Mar 2024 13:00