Otomobil Güncelleme Tarihi: 24 Tem 2024 12:00

Motorinde gece yarısından itibaren indirim bekleniyor

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ediyor.

motorin

Motorinde Gece Yarısından İtibaren İndirim Bekleniyor

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 59 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. Bu indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43 lira 34 kuruşa, Ankara'da ise 44 lira 4 kuruşa düşecek.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet ve serbestlik nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük farklılıklar gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Değişimlerini Duyurmama Kararı Aldı

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurmuştu.

Ekleme Tarihi: 24 Tem 2024 12:00