Otomobil Güncelleme Tarihi: 25 Tem 2024 09:00

Motorine 1 Lira 47 Kuruş indirim geldi!

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da sürekli değişiyor.

motorin

Motorine 1 Lira 47 Kuruş İndirim Geldi!

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da sürekli değişiyor. Motorin grubuna yapılan 1 lira 47 kuruşluk indirim gece yarısı pompaya yansıdı. Bu indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43 lira 54 kuruşa düşerken, benzinin litresi ortalama 45 liradan satılıyor.

Akaryakıt Fiyatlarında Değişim

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor. Motorin grubunda yapılan 1 lira 47 kuruşluk indirim, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. Bu büyük indirimle İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43.54 liraya geriledi, benzinin litresi ise ortalama 45 liradan satışa sunuluyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet ve serbestlik nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Değişimlerini Duyurmama Kararı Aldı

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıkladı.

Kaynak:

Ekleme Tarihi: 25 Tem 2024 09:00