Yerel Güncelleme Tarihi: 8 Nis 2024 14:00

Muhtarın lakabı yüzünden muhtarlığı düştü!

Bursa'da ilginç bir olay gerçekleşti. Muhtarın muhtarlığı, azalarından birinin lakabı oy pusulasında yazıldığı için İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

muhtar

Muhtarın Lakabı Yüzünden Muhtarlığı Düştü!

Bursa'da ilginç bir olay gerçekleşti: Hürriyet Mahallesi Muhtarı Fatma Tunçezer'in muhtarlığı, azalarından birinin lakabı oy pusulasında yazıldığı için İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

Seçim Sonucu: 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 5 adayın yarıştığı seçimlerde Tunçezer, 2 bin 659 seçmenden bin 570'inin oyunu alarak yeniden muhtar seçilmişti.

Muhtarlığın Düşme Nedeni: Seçim broşüründe azalardan Nejat Tatlıcıoğlu'nun isminin yanında lakabı olan "Boza" yazılması ve bunun matbaa tarafından oy pusulasına da yazılması.

Yaşanan Şaşkınlık: Tunçezer ve mahalle sakinleri bu durum karşısında şaşkına döndü. Tunçezer, "Matbaacının gözünden kaçmış" dedi ve Yüksek Seçim Kurulu'na tekrar itiraz edeceğini söyledi.

Mahalle Sakinlerinin Tepkisi: Mahalle sakinleri de Tunçezer'e destek verdi ve imza kampanyası başlattı.

Fatma Tunçezer'in Açıklamaları:

  • "Seçimden sonra bana sadece, isminin yanında ‘Boza’ yazılan Nejat Tatlıcıoğlu’nun azalığının düşeceği söylendi. Bizler de kutlama yaptık."
  • "Her şey matbaacının broşürde yazan lakabı pusulaya da yazmasından ibaret. Bu nedenle Yüksek Seçim Kurulu'na tekrar müracaat edeceğim. Bin 570 vatandaşın iradesi hiçe sayılamaz."
  • "55 yıldır bu mahallede yaşıyorum. 2019’da muhtar oldum. 5 yıl içinde, güzel bir şekilde el ele, aile gibi çalışmalar yaptık. Herkes bana ‘Anne’ der."
  • "Diğer 4 adayın toplamından fazla oy almış oldum. 10 oyun 6’sını aldım."

Ekleme Tarihi: 8 Nis 2024 14:00