Güncel Güncelleme Tarihi: 21 Eki 2024 15:00

Narin Güran Soruşturmasında İddianame Hazırlandı

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde, 2 ay süren soruşturma iddianamesi hazırlandı

narin güran

Narin Güran Soruşturmasında İddianame Hazırlandı: Bir Numaralı Sanık Belli Oldu

21 Ekim 2024 - 15:05

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde, 2 ay süren soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı. Ankara'dan gelen özel ekip tarafından toplanan deliller ışığında cinayetin baş şüphelisi ortaya çıktı.

Olayın Detayları

Narin Güran, Diyarbakır Bağlar Tavşantepe Köyü'nde kuran kursundan çıkıp evine döndükten sonra kaybolmuştu. 19 gün süren arama çalışmaları sonrasında, 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi'nde çuval içinde okul çantasıyla birlikte cansız bedeni bulundu. Cinayete kurban gittiği anlaşılan Narin'in ölümü, Türkiye’yi derinden sarsmıştı.

Soruşturma ve Tutuklamalar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturmada, başsavcı vekili ile 4 cumhuriyet savcısı titizlikle delil topladı. Yapılan HTS kayıtları ve DNA incelemeleri başta olmak üzere tüm kanıtlar savcılığa teslim edildi. Cinayetle ilgili olarak aralarında Narin'in annesi Yüksel, ağabeyi Enes Güran, amca Salih Güran, cesedi gömen Nevzat Bahtiyar ve yengeler Hediye ile Maşallah Güran’ın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

İddianame ve Bir Numaralı Sanık

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk başkanlığında yürütülen soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı. Cinayetle ilgili olarak hazırlanan iddianamede, Narin Güran’ın amcası Salim Güran bir numaralı sanık olarak yer aldı. 12'si tutuklu 22 kişinin yargılanacağı davanın, iddianamenin kabul edilmesiyle Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacağı belirtildi.

Soruşturmanın son aşamasına gelinmesi, Narin Güran’ın ailesi ve olayı yakından takip eden kamuoyu için adaletin tecelli etmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Sabah

Ekleme Tarihi: 21 Eki 2024 15:00