Asayiş Güncelleme Tarihi: 7 Mar 2024 09:00

Oy Sandığı Değişti dolandırıcılığına karşı dikkatli olun!

Seçim tarihi yaklaştıkça dolandırıcılık girişimleri de artıyor. Son olarak, 'Oy kullanacağınız sandık değişti' mesajı veya maili gönderilerek dolandırılıyor.

seçim -1

Oy Sandığı Değişti Dolandırıcılığı: Dikkatli Olun!

Seçim tarihi yaklaştıkça dolandırıcılık girişimleri de artıyor. Son olarak, "Oy kullanacağınız sandık değişti" mesajı veya maili göndererek vatandaşları hedef alan bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Bu mesajlarda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) logosu ve görsel kimliği taklit edilerek, vatandaşların güvenini kazanmaya çalışılıyor.

Dolandırıcılık Nasıl İşliyor?

Dolandırıcılar, YSK'nın sayfasını birebir kopyalayarak "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" mesajı veya maili gönderiyor. Mesajda yer alan linke tıklayan vatandaşların, "Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Sorgulama Hizmeti" sayfası açılıyor. Bu sahte sayfada seçim kaydı sorgulaması yapılması isteniyor ve sorgulama bahanesiyle vatandaşlardan adres, telefon gibi kişisel bilgileri isteniyor. Kişisel bilgileri ele geçiren dolandırıcılar, bu bilgileri kimlik hırsızlığı ve diğer dolandırıcılık faaliyetleri için kullanabiliyor.

Uzmanlar Uyarıyor:

  • YSK kesin listelerin açıklanmasının ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirtiyor.
  • Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK'nın internet sitesinden, e-devletten, YSK'nın seçmen sorgulama mobil uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebiliyor.
  • YSK, bunlar dışında gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemesini istedi.

secim

Dolandırıcılardan Korunmak İçin:

  • Şüpheli linklere tıklamayın.
  • Kişisel bilgilerinizi asla e-posta, SMS veya telefon yoluyla vermeyin.
  • YSK'nın resmi internet sitesi ve mobil uygulaması dışında kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmeyin.
  • Ailenizi ve yakınlarınızı bu dolandırıcılık yöntemleri konusunda bilgilendirin.

Dolandırıcılık Mağduru Olduysanız:

  • Hemen bankanızla iletişime geçin ve ilgili hesaplarınızı bloke edin.
  • Emniyet birimlerine suç duyurusunda bulunun.

Unutmayın: YSK, seçimlere ilişkin tüm resmi bilgileri internet sitesi ve resmi kanalları aracılığıyla duyuruyor. Şüpheli gördüğünüz her türlü mesaj ve linkte dikkatli olun ve kişisel bilgilerinizi korumaya özen gösterin.

Ek Bilgiler:

Ekleme Tarihi: 7 Mar 2024 09:00