Politika Güncelleme Tarihi: 6 Nis 2024 15:00

Özgür Özel'e göre Erdoğan seçimi neden kaybetti?

CHP lideri Özgür Özel, AKP'nin yerel seçimlerde büyük bir hüsran yaşadığına dikkat çekerek, Tayyip Erdoğan'ın neden kaybettiğine ilişkin tarihi örnekler verdi.

özgür özel

Özgür Özel Seçimi Değerlendirdi: Erdoğan Neden Kaybetti?

CHP lideri Özgür Özel, AKP'nin yerel seçimlerde büyük bir hüsran yaşadığına dikkat çekerek, Tayyip Erdoğan'ın neden kaybettiğine ilişkin tarihi örnekler verdi. Özel, "Tayyip Erdoğan bu seçimde devletle milleti yarışa soktu" diyerek değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca CHP'li belediyelerin denetleneceğini ve hataların affedilmeyeceğini belirtti. Özel ayrıca önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında da konuştu. Türkiye 31 Mart günü yeni yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Tarihi bir seçime imza atan CHP, 47 yıl sonra seçimi birinci parti olarak tamamladı. AKP ise çok sayıda seçmen kaybetti ve ikinci parti konumuna düştü.

Seçimde ülke genelinde oylarını artırarak çok sayıda belediyeyi AKP'den alan CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel, seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunarak AKP'nin ve Erdoğan'ın neden kaybettiğini yorumladı.

Özel, Sözcü'den Başak Kaya'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye siyasi tarihi boyunca devletle millet yarıştığında hep millet kazanır" diyerek şöyle devam etti: "1983'te Kenan Evren devletle milleti yarışa soktu. Devletin istediği aday değil, milletin istediği Turgut Özal kazandı. Tayyip Erdoğan da bu seçimde devletle milleti yarışa soktu. Bir tarafta TRT, bir tarafta devletin bütün kurumları, devletin görülen görülmeyen tüm aygıtları vardı. Biz ise milletimizle beraberdik, beraber olmaya da devam edeceğiz. Yurttaşlarımızı, merkezi iktidara karşı yerelden denge kurmaya çağırdık ve seçim sonuçları bu çağrımızın karşılık bulduğunu gösterdi."

Özel, her sonucu sandık sandık analiz ettiklerini ifade ederek, "Değişim sandıklara yansıdı. Şimdi ülke nüfusunun yüzde 62’sini, ekonominin yüzde 80’ini CHP’li belediyeler yönetecek. Rehavet yok, zafer sarhoşluğu yok" dedi.

Bayramın ardından kazandıkları yerlerden başlamak üzere Türkiye'yi yeniden dolaşacaklarını belirten Özel'in açıklamaları özetle şöyle:

  • Seçimlere hazırlanırken, en çok önem verdikleri kavramın ölçme ve değerlendirme olduğunu belirtti. 350 bin tekil anket yaparak doğru isimleri aday göstermeye çalıştıklarını söyledi.
  • Türkiye siyasi tarihinde devletle millet yarıştığında hep milletin kazandığını ve bu seçimde de aynı durumun geçerli olduğunu vurguladı.
  • Belediyelerin beğenilen projelerini diğer belediyelere önerip projeleri kullanımlarına açacaklarını ifade etti. Ayrıca, belediyeleri sıkı ama vicdanlı bir şekilde denetleyeceklerini ve hataların affedilmeyeceğini belirtti.
  • Cumhurbaşkanlığı seçiminde hedeflerinin olduğunu ve partinin başarılı performansını sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Ekleme Tarihi: 6 Nis 2024 15:00