Politika Güncelleme Tarihi: 7 Eyl 2024 13:00

Özgür Özel Erken Seçim Çağrısını Yineledi: Yüzde 50'yi aştı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Tüzük Kurultayı'nda yaptığı açıklamada anket sonuçlarına dayanarak erken seçim çağrısında bulundu.

özgür özel

Özgür Özel Erken Seçim Çağrısını Yineledi: "Toplumda Beklenti Yüzde 50'yi Aştı"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Tüzük Kurultayı'nda yaptığı açıklamada anket sonuçlarına dayanarak erken seçim çağrısında bulundu. Özel, mevcut yönetimin dört yıl daha devam edemeyeceğini belirterek, erken seçim taleplerinin arttığını vurguladı.

Erken Seçim Çağrısı: "Beklenti Yüzde 50'yi Geçti"

Özgür Özel, seçimden hemen sonra toplumdaki erken seçim beklentisinin yüzde 25 civarında olduğunu, ancak bu oranın bugün itibarıyla yüzde 50'yi aştığını söyledi. Özel, "Koşullar, erken seçimi kaçınılmaz hale getiriyor. Ülkenin mevcut yönetimle dört yıl daha devam etme gücü kalmamıştır. Erken seçim için kararlılığımız tamdır" dedi. Ayrıca, erken bir seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olabileceğini belirterek, toplumun dört yıl daha dayanamayacağını ifade etti.

"İktidar Bizim Hakkımız"

Özel, partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci olduğunu hatırlatarak, iktidar olmayı hak ettiklerini savundu. AK Parti'nin belediye başkan adayları çıkaramadığını ve toplumu kutuplaştırma politikalarına başvurduğunu iddia eden Özel, "Toplumun geniş bir kesimi erken seçim istiyor, bu kadar doğal bir talep olamaz" diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 7 Eyl 2024 13:00