Güncel Güncelleme Tarihi: 12 Eki 2024 00:00

Polis Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden zanlı için istenen ceza

tanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden şüpheli Yunus Emre Geçti hakkında iddianame hazırladı.

şeyda yılmaz

Ümraniye'de Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Şüpheliye Ağır Ceza Talebi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden şüpheli Yunus Emre Geçti hakkında iddianame hazırladı. Şüpheli için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olduğu olayın detayları paylaşıldı. Şüpheli Yunus Emre Geçti’nin "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürme" ve diğer suçlardan cezalandırılması istendi. İddianamede, şüphelinin 22 Eylül’de motosiklet hırsızlığı nedeniyle gözaltına alındıktan sonra kaçma girişiminde bulunduğu, bu sırada yaşanan arbedede polis memurlarına ateş açtığı belirtildi.

Olayın Gelişimi

İddianameye göre, şüpheli Geçti, Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi'nde gözaltında bulunduğu sırada firar etmeye çalıştı. Polis memurları Şeyda Yılmaz ve K.H.S. şüpheliyi yakalamaya çalıştı. Arbede sırasında Geçti, polislerin beylik tabancasını alarak Yılmaz ve K.H.S'ye ateş etti. Şüpheli, yere düştüğü sırada dahi ateş etmeyi sürdürerek şarjördeki tüm mermileri kullandı. Olay yerinde ağır yaralanan Şeyda Yılmaz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şüpheli Hakkında Detaylar

Şüphelinin, firar ettiği sırada annesiyle görüştüğü ve firar girişiminde bulunduğu aktarılan iddianamede, olay anında 17 mermi kovanı bulunduğu, bunlardan 15'inin şüphelinin çaldığı silaha ait olduğu tespit edildi. Şüpheli Geçti'nin daha önce de 26 ayrı suç kaydının bulunduğu belirtilirken, geçmişi ve kişilik özellikleri dikkate alınarak indirim uygulanmaması talep edildi.

Mahkemeye Sevk Edildi

Hazırlanan iddianame, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Mahkemenin incelemesini tamamlamasının ardından şüphelinin yargılanma süreci başlayacak.

Olayın Arka Planı

Şüpheli Yunus Emre Geçti, 22 Eylül'de motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alınmış, polis memuru Şeyda Yılmaz ve K.H.S.'nin şüpheliyi yakalamak için girişimde bulunduğu sırada çıkan arbede sonucu ateş açarak Yılmaz'ı şehit etmişti. Şüpheli, olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak tutuklanmıştı.


Kaynak: İstanbul, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı

Ekleme Tarihi: 12 Eki 2024 00:00