Dünya Güncelleme Tarihi: 13 Mar 2024 20:00

Rusya Devlet Başkanı Putin: Nükleer savaşa hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile ABD'nin karşı karşıya gelmeyeceğini, gerekirse askeri teknik açıdan nükleer bir savaşa hazır olduklarını söyledi

putin

Rusya Devlet Başkanı Putin: Nükleer Savaşa Hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile ABD arasında karşı karşıya gelmeyeceklerini, ancak gerektiğinde askeri ve teknik açıdan nükleer bir savaşa hazır olduklarını belirtti. Rossiya devlet kanalına verdiği röportajda nükleer silah kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin, Washington'ın Rusya topraklarına birlik göndermeyeceğini belirtti ancak ABD birliklerinin Rusya veya Ukrayna topraklarında ortaya çıkması durumunda bunu bir ülkenin diğerinin iç veya dış işlerine müdahale olarak değerlendireceklerini söyledi.

ABD'nin Rusya ve Ukrayna topraklarına birlik göndermesi halinde Rusya'nın nasıl hareket edeceğini bildiğini belirten Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ın geleneksel politika ekolünü takip ettiğini ve Rusya ile ABD'nin karşı karşıya gelmeyeceğini ancak yine de hazır olduklarını ifade etti.

Putin, Rusya'nın nükleer bir savaşa askeri ve teknik açıdan hazır olduğunu vurgulayarak, "Birlikler sürekli olarak savaşa hazır durumda." dedi.

Putin: "Rusya'nın Nükleer Üçlüsü Daha Modern"

Putin, Rusya'nın nükleer üçlüsünün diğerlerinden daha modern olduğunu belirtti. "Biz böyle bir üçlüye sahibiz ve aslında Amerikalılar da sahip. Burada biz daha fazla ilerleme kaydettik." dedi. Putin, nükleer silahların denemelerini yasaklayan bir anlaşmanın olduğunu ancak ABD'nin bunu onaylamadığını hatırlattı.

Putin: "ABD'de Nükleer Denemeler Gündemde"

Putin, ABD'de bazı çevrelerde nükleer denemeler yapma düşüncesinin olduğunu aktardı. Ancak bu tür denemelere gerek olmadığını belirten Putin, eğer yapılırsa Rusya'nın da aynısını yapacağını vurguladı.

Putin: "Ukrayna ile Müzakerelere Hazırız"

Putin, Ukrayna ile barış müzakerelerini reddetmediklerini ve müzakerelere hazır olduklarını belirtti. Ancak bu müzakerelerin, güvenliklerini sağlayacak ciddi bir platformda gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Putin: "Batılı Ülkelerin Nükleer Silah Tutumunu Değerlendirme"

Putin, Batılı ülkelerin nükleer silah politikalarını eleştirerek, "Rusya'nın kırmızı çizgileri yok" diyen devletlerin Rusya'nın da bu devletlerle ilgili kırmızı çizgileri olmadığını anlamaları gerektiğini ifade etti.

Putin: "Vergi Düzenlemeleri ve Gelecek Planları"

Putin, gelecek 6 yıl içinde demografik sorunları çözmek için harcamalar ve vergi düzenlemeleri yapacaklarını açıkladı. Vergi yükünün adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini belirten Putin, daha fazla kazanan şirketlerin ve bireylerin hazineye daha fazla pay ayırması gerektiğini söyledi.

Putin: "ABD Seçimlerine Müdahale Yok"

Putin, yaklaşan ABD seçimlerine ilişkin olarak Rusya'nın herhangi bir müdahalesi olmadığını belirtti. ABD halkı hangi başkanı seçerse, Rusya'nın da o başkanla çalışacağını ifade etti.

Ekleme Tarihi: 13 Mar 2024 20:00