Asayiş Güncelleme Tarihi: 15 Mar 2024 12:00

Sakarya Hendek'te bir tırda 700 kg at ve eşek eti ele geçti

Sakarya'nın Hendek ilçesinde ramazan ayı öncesinde Adana'da kesimi yapılan at, eşek etlerinin kara yoluyla İstanbul'a götürülmek üzere olduğu bilgisine ulaşıldı

at ve eşek eti

Sakarya Hendek'te Durdurulan Tırda 700 Kilo At ve Eşek Eti Ele Geçirildi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonda, ramazan ayı öncesinde Adana'da kesimi yapılan at ve eşek etlerinin kara yoluyla İstanbul'a götürülmek üzere olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir dinlenme tesisinde durdurdukları bir tırda arama yaptı.

Aramada, tırın yük bölümünde 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi. Bu durum üzerine aracın üç şüphelisi gözaltına alındı ve haklarında adli ve idari işlemler başlatıldı.

Şüphelilerden biri olan C.D'nin ifadesi doğrultusunda, at ve eşek etlerinin İstanbul'da sucuk yapılması için Düzce'ye götürüleceği tespit edildi. Ayrıca C.D'nin daha önce "evcil hayvanı kasten öldürmekten" suç kaydı bulunduğu öğrenildi.

Ele geçirilen 700 kilogram et, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin incelenmesi sonucunda "tek tırnaklı hayvan eti" olduğu belirlenerek imha edildi.

Açıklama ve Uyarı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Jandarma, halkımızın güvenliği ve huzuru için her türlü önlemleri almaya devam ederken, vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan bu suç örgütleriyle de kararlılıkla mücadele edecektir. Vatandaşlarımızın gıda teröristlerinin eline düşmemesi için güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaları büyük önem taşımaktadır" denildi.

Ekleme Tarihi: 15 Mar 2024 12:00