Bülten Güncelleme Tarihi: 26 Ağu 2024 19:00

Salomon Cappadocia Ultra Trail'de geri sayım başladı

Salomon isim sponsorluğunda düzenlenen Cappadocia Ultra Trail, bu yıl 19-20 Ekim tarihlerinde koşulacak.

salomon cappadocia ultra trail

Salomon Cappadocia Ultra Trail'de Geri Sayım Başladı

26 Ağustos 2024

Salomon isim sponsorluğunda düzenlenen Cappadocia Ultra Trail, bu yıl 19-20 Ekim tarihlerinde koşulacak. Kapadokya'nın eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi dokusunu keşfetmek isteyen patika koşucuları, bu yıl 11’inci kez gerçekleştirilecek etkinlikte buluşacak.

Festival Havasında Bir Organizasyon

Salomon Cappadocia Ultra Trail, Argeus Travel & Events tarafından düzenleniyor ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türkiye Atletizm Federasyonu gibi kurumların katkılarıyla hayata geçiriliyor. Etkinlikte, PT Academy, ViewSonic, Eker, Züber ve yeni sponsorlar Anadolu Sigorta ve Intersport da yer alacak. Ayrıca, Corendon Airlines tekrar sponsorluk yaparken, Garmin, Noss Group, Royal Balloon Cappadocia ve Yunak Evleri Cappadocia Cave Hotel co-sponsorluğa devam edecek. Yarış, Volkswagen R Premium Expo partnerliğinde gerçekleşecek. Sosyal sorumluluk ortaklığı ise Adım Adım tarafından üstlenilecek.

Yardımseverlik Koşusu

18 Ekim Cuma günü, Adım Adım iş birliğiyle düzenlenecek “How to Trail Run” yardımseverlik koşusu, etkinliğin bir parçası olacak. Katılımcılar, STK’lara yapılacak bağışlar karşılığında bu koşuya katılabilecek.

Parkurlar ve Rekabet

Salomon Cappadocia Ultra Trail, çeşitli parkurlarıyla dikkat çekiyor. Yarış, Salomon Cappadocia Ultra-Trail 119K, Salomon Cappadocia Medium-Trail 63K, Salomon Cappadocia Short-Trail 38K ve çeşitli takım yarışları gibi zorlu parkurlarda gerçekleşecek.

Aydın Ayhan Güney’den Açıklama

Salomon Cappadocia Ultra-Trail organizatörü Aydın Ayhan Güney, etkinliğin 2014 yılında başladığını ve Kapadokya'nın güzellikleriyle her geçen yıl büyüdüğünü belirtti. Güney, “Her sene festival havasında geçen bu organizasyon, bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Kapadokya'nın doğal güzellikleri arasında gerçekleşen yarış, katılımcılara hem spor yapma hem de turistik geziler yapma fırsatı sunuyor. Hazırlıklarımız tamam, eğlenceli ve başarılı bir etkinlik bekliyoruz” dedi.

Turizme Katkı

Güney, son yıllarda ülkemizde düzenlenen organizasyonların tanıtıma büyük katkı sağladığını ifade etti. “Yerli ve yabancı sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, bölge esnafına da olumlu etkiler sağlıyor. Bu yıl da yüksek katılım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Argeus Travel & Events

Ekleme Tarihi: 26 Ağu 2024 19:00