Yerel Güncelleme Tarihi: 31 Mar 2024 15:00

Seçim Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ysk yüksek seçim kurulu

YSK Başkanı Yener'den Açıklama: Seçim Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yener, seçimin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirterek, oy verme işlemlerinin devam ettiğini ve gün sonunda sayım işlemlerine geçmeyi umut ettiklerini ifade etti.

Seçim sürecinin sorunsuz geçtiğini vurgulayan Yener, özellikle doğu illerindeki bazı güvenlik görevlilerinin kayıtlı olmadığı yerde oy kullandıkları iddialarına da değindi. Bu iddiaların kurul tarafından değerlendirildiğini ve şu ana kadar herhangi bir sorunun bulunmadığını belirtti. Ayrıca, oy verme esnasında kayıtlı olmayan bir seçmenin başka bir yerde oy kullanmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

Seçim sürecinin akışıyla ilgili bilgi veren Yener, yurt genelindeki tüm sandıklarda oy verme işlemlerinin devam ettiğini ve saat 16.00'da bazı illerde, saat 17.00'de ise diğer illerde oy verme işlemlerinin tamamlanacağını belirtti. Yayın yasaklarının kalkacağı saati ise oy verme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından kurulun toplanarak karar vereceğini ve bu kararı basın mensuplarıyla paylaşacaklarını ifade etti.

Son olarak, YSK olarak tüm siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na davet edildiğini ve sonuçların YSK tarafından hazırlanan ekrandan anbean paylaşılacağını aktardı. Basın mensupları için de YSK'da sağlıklı bir şekilde yayın yapmaları için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Bu açıklamaların ardından, seçim sürecinin demokratik bir şekilde ilerlediği ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının beklendiği ortaya çıktı.

Ekleme Tarihi: 31 Mar 2024 15:00