Politika Güncelleme Tarihi: 7 Eyl 2024 13:00

Sezgin Baran Korkmaz'dan şok eden Süleyman Soylu iddiası

Kara para aklama suçlamasıyla ABD'de tutuklu bulunan ve Ağustos 2023'te tahliye edilen firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz şoke eden bir iddia ortaya attı.

sezgin baran korkmaz Süleyman soylu

Sezgin Baran Korkmaz'dan Şok İddia: "Soylu, Milyonlarca Dolarlık Alacağımı Sildirtti"

Kara para aklama suçlamasıyla ABD'de tutuklu bulunan ve Ağustos 2023'te tahliye edilen firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, katıldığı televizyon programında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Korkmaz, Soylu'nun kendisini Ankara'daki makamına çağırarak milyonlarca dolarlık alacağını sildirdiğini öne sürdü.

"Soylu, 'Bu Devlet Meselesi' Dedi"

Sezgin Baran Korkmaz, İnan Kıraç'tan 60 milyon dolar alacaklı olduğunu ve bu alacak için haciz işlemi başlattığını belirtti. Ancak, Soylu'nun kendisini makamına çağırarak "Bu devlet meselesi, İnan Kıraç'ın borcunu sileceksin" dediğini iddia etti. Korkmaz, Soylu'nun bu talebini kabul etmek zorunda kaldığını ve hiçbir şey demeden ayrıldığını ifade etti.

"Erdoğan Dosyayı Soylu'ya Verdi"

Korkmaz'ın açıklamalarına göre, İnan Kıraç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a giderek Korkmaz’ın kendisine "çökmeye" çalıştığını söyledi. Erdoğan, konuyu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e aktardı. Gül, bu dosyanın ticari bir mesele olduğunu belirtmesine rağmen, bazı kişilerin Soylu'ya işin içinde "çökme" iddiası olduğunu söylemesi üzerine, dosya Soylu’ya devredildi.

"Soylu, İnan Kıraç'ı Korumak İçin Devreye Girdi"

Korkmaz, Soylu'nun İnan Kıraç'ı korumak için bu şekilde davrandığını iddia ederek, "Kürt olduğum için mi böyle davranıyorsunuz" sorusunu yönelttiğini, bu sorunun gerginlik yarattığını belirtti. Korkmaz, daha sonra Soylu'nun kendisini tekrar çağırdığını ve "Bu devlet meselesi, borcu sileceksin" dediğini söyledi.

İddia Sahibi İddia Konusu Alacak Tutarı
Sezgin Baran Korkmaz Süleyman Soylu'nun baskı ile borcunu sildirdiği 60 milyon dolar

Ekleme Tarihi: 7 Eyl 2024 13:00