Ekonomi Güncelleme Tarihi: 3 Nis 2024 20:00

Sigara fiyatlarına 9 TL zam!

Sigara tiryakileri için kötü haber! Bir sigara markasına 9 TL zam geldi. Zam haberini Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş duyurdu.

sigara

Sigara Fiyatlarına 9 TL Zam!

Sigara tiryakileri için kötü haber! Bir sigara markasına 9 TL zam geldi. Zam haberini Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş duyurdu.

Zam Geçerlilik Tarihi

Zam 3 Nisan 2024 tarihinde başladı ve 10 Nisan 2024'e kadar diğer markalara da zam gelmesi bekleniyor.

Zam Miktarı

Zam markadan markaya değişiklik gösterebiliyor. Şu ana kadar 9 TL zam gelen bir marka var.

Daha Fazla Zam Gelecek mi?

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, önümüzdeki süreçte de sigara fiyatlarına zam gelmeye devam edeceğini söyledi.

Sigara Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Zamdan önce en ucuz sigara 52 TL, en pahalı sigara ise 60 TL idi. Zam sonrası fiyatlar markaya göre 52 TL ile 69 TL arasında değişecek.

Tepkiler

Sigara fiyatlarına gelen zam, sosyal medyada tepkilere yol açtı. Birçok kullanıcı, zamların çok yüksek olduğunu ve sigara içmeyi bırakmak için daha da motive olduklarını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Uyarı

Sağlık Bakanlığı, sigaranın zararlarını her fırsatta dile getiriyor. Bakanlık, sigara içmenin birçok hastalığa yol açtığını ve erken ölüme neden olduğunu vurguluyor.

Sigarayı Bırakmak İçin Destek

Sigarayı bırakmak isteyenler için Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve Yeşilay gibi birçok kurumdan ücretsiz destek alınabiliyor.

Ekleme Tarihi: 3 Nis 2024 20:00