Güncel Güncelleme Tarihi: 19 Tem 2024 10:00

Sinan Ateş Davasında savcı mütalaasını açıklandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin davada savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı.

sinan ateş

Sinan Ateş Davasında Mütalaa Açıklandı: 3 Sanığa Beraat, 5 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin davada savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mahkeme davayı 30 Eylül'e erteledi. Tutuksuz yargılanan 3 sanığın beraatini isteyen savcı, Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirtaş içinse ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Savcının Mütalaası Açıklandı

Ankara'da suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 12 tutuklu sanığın yargılandığı davanın duruşmasına bugün devam edildi. Savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı.

5 Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet

Savcı, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar isimli 3 tutuksuz yargılanan sanığın beraatini talep etti. Sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un "müşterek fail" olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Ateş'i "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13'er yıldan 20'şer yıla kadar hapsini istedi. Özyağcı'nın ayrıca "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında "suça azmettiren" olarak "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Duruşma Ertelendi

Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapması için 30 Eylül'e ertelendi. Savcı, iddianamedeki benzer suçlardan cezalandırma istediği sanıkların dışında 3 sanık için de beraat talep etti.

Ayşe Ateş 8 Koruma Polisiyle Geldi

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan 6'ncı duruşmaya 8 koruma polisiyle katıldı. Duruşmanın ardından açıklama yapan Ayşe Ateş, siyasi cinayetin adi bir cinayet gibi gösterilmek istendiğini belirtti. Ateş, "Dosyalar birleştirilsin, bütün sanıklar adalet karşısına çıkarılsın. Büyük bir karanlık güce karşı savaşıyoruz. Bu yargılamadan paçayı sıyırırlarsa olacaklar gün gibi ortada değil mi?" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 19 Tem 2024 10:00