Güncel Güncelleme Tarihi: 10 Nis 2024 08:00

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Katilleri biliyorum delilim yok

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, katıldığı bir röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ayşe atesş

Sinan Ateş'in Eşi Ayşe Ateş: Katilleri Biliyorum Ama Delilim Yok

Ankara'da 30 Aralık 2022'de uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, katıldığı bir röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ateş, "Katilleri biliyorum ama somut delilim yok" diyerek eşinin katillerinin kim olduğunu bildiğini söyledi.

"Her Şey Açıkça Ortada"

Sözcü TV'den İpek Özbey'e konuşan Ayşe Ateş, eşinin katillerini tanıdığını ancak somut delilleri olmadığını belirtti. Ateş, "Her şey açıkça ortada. Bunu ben de söylemiyorum. Ben kim olduklarını biliyorum ama nasıl söyleyeyim? Somut delilim yok. Çünkü orada değildim. Olayı görmedim. Bunu hakimler savcılar söyleyecek." dedi.

"Cumhurbaşkanı Mutlaka Bana Yanıt Verecek"

Devleti yaninda görmek istediğini dile getiren Ateş, "Ben artık bu yükü taşıyamıyorum. Ben devletimi yanımda görmek istiyorum. Ben basın açıklamamda Sayın Cumhurbaşkanı'na seslenmiştim. Onun bu vebalin altına gireceğini düşünmüyorum. Mutlaka bana yanıt verecek." ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş Nasıl Öldürüldü?

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de arkadaşı Selman Bozkurt ile birlikte Çankaya'da bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın Ardından

Sinan Ateş'in öldürülmesi Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Olayın ardından çok sayıda kişi ve kurum Ateş'in ölümüne ilişkin kınama mesajı yayımladı. Cinayetin faillerinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

sinan ateş

Ayşe Ateş'in Açıklamaları

Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, eşinin ölümünün arkasında siyasi bir tetikçi olduğunu savundu. Ateş, eşinin "MHP'nin faşistleşmesine" karşı çıktığı için öldürüldüğünü iddia etti.

Soruşturma Süreci

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma halen devam ediyor. Soruşturma kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı.

Sinan Ateş Kimdi?

Sinan Ateş, 1983 yılında Ankara'da doğdu. 2009 yılında MHP'ye üye oldu. 2012 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'na seçildi. 2015 yılında MHP'den ihraç edildi. Ateş, son dönemde "MHP'nin faşistleşmesine" karşı eleştirilerde bulunuyordu.

Ekleme Tarihi: 10 Nis 2024 08:00