İSTANBUL — Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in 2027-2028 sezonundan itibaren geçerli olacak 5 sezonluk yayın hakları için ihale sürecini resmen başlattı. İhaleye ilişkin şartnameler satışa sunuldu.
Federasyondan yapılan duyuruya göre yayın hakları 5 ayrı paket halinde satışa çıkarıldı. İhale kapsamında Paket A Süper Lig yayınlarını, Paket B 1. Lig yayınları ile her iki ligin radyo ve geniş özet haklarını, Paket C uluslararası yayın haklarını, Paket D uluslararası bahis siteleri yayını ile dijital özetleri, Paket E ise tüm paketleri kapsayacak. İhale süreci kapalı teklif ve açık artırma usulüyle yürütülecek.
Veri hakları ihale dışında tutuldu
Federasyon, Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarından elde edilecek resmi veri haklarının bu ihale kapsamına dahil edilmediğini bildirdi. Şartnamede ayrıca TFF'nin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmadığı, gelen tüm teklifleri reddetme ya da ihaleyi tamamen iptal etme yetkisini saklı tuttuğu vurgulandı.
Teklifler 30 Kasımda noter huzurunda açılacak
İhaleye katılmak isteyen sermaye şirketleri, kamu kurum ve kuruluşları ile ortak girişimler, 750 bin liralık şartname bedelini federasyon hesabına yatırarak ihale dokümanlarını Riva'daki TFF Mali İşler Direktörlüğü'nden temin edebilecek.
İstekliler hazırladıkları teklif dosyalarını, 30 Kasım Pazartesi günü 14.00-14.10 saatleri arasında TFF'nin Riva'daki idari merkezinde toplanacak Yayın İhale Komisyonu'na noter huzurunda teslim edecek.

