Politika Güncelleme Tarihi: 7 Tem 2024 13:00

TBMM'de çalkantılı bir hafta!

Bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda önemli gündemler tartışılacak. Çeşitli yasa teklifleri üzerinde çalışacak olan kurulun birçok konusu dikkat çekiyor.

tbmm

TBMM'de Çalkantılı Bir Hafta!

Bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda önemli gündemler tartışılacak. Çeşitli yasa teklifleri üzerinde çalışacak olan kurulun birçok konusu dikkat çekiyor.

Yoğun Bir Gündem Bekliyor

TBMM Genel Kurulu'nu bu hafta yoğun bir gündem bekliyor. Salı günü başlayacak olan Genel Kurul'da ilk olarak Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi ele alınacak. Devamındaki günlerde Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü için genel görüşme yapılacak, 9. Yargı Paketi ve Kamuda Tasarruf Tedbirleri Teklifi görüşmeleri başlayacak. Ayrıca uluslararası anlaşmalara yönelik kanun teklifleri değerlendirilecek, akran zorbalığı ile ilgili araştırma alt komisyonu çalışmalarına başlayacak ve İliç Maden Kazası'nı araştırmak üzere komisyon toplanacak.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi

Haftalık çalışmasına 9 Temmuz Salı günü başlayacak TBMM Genel Kurulu, ilk olarak Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ni görüşecek.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi

Teklife göre, Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde belirlenen teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi, Milli Eğitim Akademisince verilecek. Öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde belirlenen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ödeme yapılacak.

Gündemdeki Diğer Konular

  • Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü: Genel Kurul'da genel görüşme yapılacak.
  • 9. Yargı Paketi: Görüşmeleri başlayacak.
  • Kamuda Tasarruf Tedbirleri Teklifi: Ele alınacak.
  • Uluslararası Anlaşmalar: Kanun teklifleri değerlendirilecek.
  • Akran Zorbalığı Araştırma Alt Komisyonu: Çalışmalarına başlayacak.
  • İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Toplanacak.

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta ele alınacak bu önemli konular, kamuoyunun dikkatle takip edeceği gelişmeler arasında yer alıyor.

Ekleme Tarihi: 7 Tem 2024 13:00