Yaşam Güncelleme Tarihi: 28 Şub 2024 10:00

Tekirdağ bakımevinde yaşlı adam dövüldü yaşam savaşı veriyor

Tekirdağ Çerkezköy'deki Özel Trakya Bakım Merkezi'nde kalan 72 yaşındaki Avni Kılıçaslan yediği dayak nedeniyle yaşam savaşı veriyor. Bakanlık sessiz.

Tekirdağ Çerkezköy bakımevi

Dehşet Evi: Bakımevinde Yaşlı Adam Dövüldü, Yaşam Savaşı Veriyor

Tekirdağ Çerkezköy'deki Özel Trakya Bakım Merkezi'nde kalan 72 yaşındaki Avni Kılıçaslan'ın, "tekerlekli sandalyeden düştü" denilerek hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. Hastanede yapılan tetkiklerde Kılıçaslan'ın darp edildiği belirlendi.

Görgü tanığı olan bir başka hasta, bakıcıların Kılıçaslan'ı tokat ve yumrukla dövdüğünü, kafasını yere fırlattığını ve tekmelediğini ifade etti. Bakıcı Murat Saraçoğlu tutuklanırken, Mehmet Can Bayraktar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakım merkezi müdürü Feriha Aydoslu, iki bakıcının işten çıkarıldığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Aydoslu, yaşlıların maaşlarının alındığı iddiasını da yalanladı.

İstanbul Sosyal Gelişim Derneği ise olaya tepki göstererek, bakım merkezinin kapatılmamasını ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sessizliğini eleştirdi. Dernek, hasta odalarına gizli kameralar konulmasını da savundu.

Bakanlık Sessizliğini Koruyor

Yaşanan bu vahim olay karşısında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sessizliği dikkat çekiyor. Olaydan haberdar olmalarına ve tüm delillerin ortaya çıkmasına rağmen bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Bakım merkezinin kapatılması veya faaliyetlerinin durdurulması için de bir adım atılmadı.

İstanbul Sosyal Gelişim Derneği'nin de eleştirdiği bu sessizlik, bakanlığın yaşlılara ve engellilere karşı yeterince hassas olmadığına dair endişeleri artırıyor. Bakanlığın bu olayla ilgili bir açıklama yapması ve yaşlıların güvenliğini sağlayacak adımları atması gerekiyor.

Bakım merkezlerinde yaşanan şiddet vakalarının önüne geçmek için daha kapsamlı denetlemeler yapılması ve hasta odalarına gizli kameralar yerleştirilmesi gibi çözümler de hayata geçirilmeli. Bu tür trajik olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması ve sorumluların cezalandırılması önemlidir.

Kaynak: Timur Soykan köşe yazısı

Not: Bu haber, Timur Soykan'ın köşe yazısından özetlenmiştir.

Ekleme Tarihi: 28 Şub 2024 10:00