Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 28 Kas 2023 04:25

THY'nin Anadolu Jet'i (AJet) mağduru bavullarım ve fiyasko

Kosova uçuşumda tercih ettiğim için bavuluma, çantama hasar veren THY'nin eski adıyla Anadolu Jet'i yeni adıyla AJet'iyle bir aylık yazışmalardan fiyasko çıktı.

Anadolu Jet AJet

Anadolu Jet'ten ( #anadolujet ) Bir Aylık Mağduriyet: Bagajım Kulpsuz ve Tekersiz Döndü!

Anadolu Jet (AJet) hasar verdiği bagajların bedelini müşteriye ödetmeyi seviyor! Hikaye tam da 29 Ekim'de başlıyor. Hikaye diyorum çünkü 1 ayı geçti ve yılan hikayesine döndü üstelik sonuç tam bir fiyasko.

Kosova uçuşumda tercih ettiğim için bavuluma ve çantama hasar veren Türk Hava Yolları THY'nin ( #TurkishAirlines ) eski adıyla Anadolu Jet'i yeni adıyla AJet'iyle #AJet bir aylık yazışmalardan fiyasko çıktı.

29 Ekim 2023 tarihinde İstanbul'dan Kosova'ya gerçekleştirdiğim uçuşta sağlam verdiğim bavullarımı kulpu ve tekeri kırılmış olarak aldım. Sırt çantamın da askılarından biri hasar görmüştü.

Konuyla ilgili olarak THY Bagaj Hasar Birimi ile yazışma sürecim başladı. Yazışmalar yaklaşık bir ay sürdü.

Her defasında talebimi ve hasar fotoğraflarını yüklememe rağmen sistemdeki sorun nedeniyle tekrar tekrar istediler. Ayrıca çağrı merkezlerini sistemdeki sorun ve yaşadığım mağduriyet nedeniyle birkaç kez aradım.

THY AJet Anadolu Jet Bagaj Hasar Fotograf yüklemeleri

Bütün belgeler, fotoğraflar deyim yerinden çift dikiş oldu. İlk seferinde kabul etmedikleri fotoğrafları ikincisinde nedense kabul ettiler. Fotoğraflar da belgeler de aynıydı.

Nihayetinde kabul etmiş olmalılar ki kabul ettiler. Tam da sorunum çözüldü diye sabırla beklerken, bu kez de belgelerin tamamlama işleminin bittiğini ve bunları tazminat birimine yönlendireceklerini mesajla bildirdiler.

Yani bütün bu bir aylık süre içerisinde yapılan tek şey mağduriyetimi uzatmak için evrak yazışmalarından ibaretmiş. Üstelik muhatabım THY Bagaj Hasar Birimi de değilmiş.

Başvurularım esnasında çağrı merkezini aradığımda bana havalimanında bavul hasar birimime uğramam gerektiği söylendi. Yani hayatımda ilk kez gittiğim bir ülkede üstelik bilmediğim havalimanında bir de grupla hareket etmem gerekirken bütün işimi gücümü bırakıp bavulları halletmem için uğraşmamı söylüyorlar.

Anadolu Jet (AJet) normal bilet fiyatına 8 kiloluk bir sırt çantasına müsaade ediyor. Yani ucuz bilet diye sattıkları biletler çantasız ve sık seyahat edenler için uygun. Bavulunuz varsa hiç de ucuza gelmiyor. Yanınıza ortalama 20 kg kapasiteli bir bavul almak istediğinizde ekstra bilet parası ödüyorsunuz.

Anadolu Jet

Anadolu Jet (AJet) bileti satın alırken, bavullar için ekstra ödeme talep etmeyi pazarlama stratejisi yapıyor. Konu yolcu bavullarını özenle taşımaya gediğinde dikkatten, hizmet kalitesinden, hassasiyet göstermekten uzak kalıyor. AJet bagaj görevlilerinin bavulları kaldırıp atmak gibi "marifetleri" yolcunun mağduriyetine neden oluyor.

Dilini bilmediğiniz ve nereye nasıl bir başvuru yapılacağını konusunda da bilgilendirilmediğiniz bir ülkenin havalimanında, 40 litrelik askısı hasar görmüş sırt çantasını taşıma zorluk içerisindeyken, 20 kilograma yakın kulpsuz ve tekerlerinden biri kırılmış bir bavulu sürüklemekteki zorluğu sadece yaşayan bilir. Sadece bununla kalmıyor yaşadığınız stresi, öfkeyi, tadınızın kaçmasını ve kalabalık içerisinde sorunlu olarak görülmenin mahcubiyetini de siz düşünün.

bavul

Kosova ziyaretim bir grupla gerçekleştiği için bağımsız hareket etme şansım yoktu. Hayatımda ilk kez geldiğim bir havalimanında hasar birimini arama gibi bir lüksüm de yoktu. Fakat ilgili birime uğrama şansım yok diye, bu mağduriyeti kabul edeceğim anlamına da gelmiyor.

thy anadolujet AJet bavul alma bandı

Anadolu Jet: Bagaj Hasarlarında Şikayet Sayısı 2.908

Mağdur olanın sadece benim gibi birkaç yolcu olduğunu düşünürken, Şikayet Var gibi sitelerin bu tarz mağdurların feryat yeri olduğunu gördüm. Örneğin şikayet varsa Anadolu Jet pardon AJet ile ilgili son 2-3 yılda 2.908 şikayet açılmış ve bunlardan sadece 60 tanesi için çözüm sunulabilmiş. Marka şikayet sitesinde profil bile henüz oluşturmamış ve yıldız (not) sayısı 5 üzerinden 1,3!

Anadolu Jet (AJet) mağduru bavulum ve ben mahzun bakışıyoruz

AJet Bagaj Hasar Değerlendirme Sonucu

Yaklaşık 1 aydır kulpsuz ve tekersiz mahzun bavulumla karşılıklı bakışıyoruz, o Anadolu Jet (AJet) mağduru ben yazışmaların mahcubu sonuç bekliyoruz.

Neticede sigorta kapsamında, tazminata konu olan, bedel ödediğiniz üstelik de güvendiğiniz bir havayolunun bu sorunu çözeceğine inanmak istiyorum.

Star Alliance üyesi bir havayolu şirketinin yolcunun güveninin önemli olması gerektiğine inanmak istiyorum. Dünya markası iddiasında olan bir havayolu şirketinin tüm operasyonel alanlarda hassas ve titiz çalıştığına inanmak istiyorum. Bavullarımızın güvende olduğuna inanmak istiyorum. Soruna değil çözüme inandıklarına ve yolcularının tecrübelerini her şeyin üzerinde gördüklerine güvenmek istiyorum.

Çok mu şey bekliyorum?

Ekleme Tarihi: 28 Kas 2023 00:00