Dünya Güncelleme Tarihi: 29 Haz 2024 01:00

Trump: Dünya hiç olmadığı kadar 3. dünya savasına yaklaştı

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, dünyanın hiç olmadığı kadar 3. Dünya Savaşı'na yaklaştığını savundu.

donald trump

Trump: Sorun Biden'ın Yaşı Değil, Yetersizliği

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde rakibi Joe Biden ile yaptığı ilk canlı yayın tartışmasının ardından açıklamalarda bulundu. Trump, "Sorun Biden'ın yaşı değil, yetersizliği" dedi. Virginia'da düzenlediği seçim kampanyasında konuşan Trump, 27 Haziran'da yapılan canlı yayın tartışmasında "ülkeyi yok etmeye çalışan adama" karşı büyük başarı elde ettiğini savundu.

Trump: "Biden Ne Yaptığını Bilmiyor"

Trump, Biden'ın "ne yaptığını bilmediğini" belirterek, "Sorun Biden'ın yaşı değil, yetersizliği" değerlendirmesinde bulundu. Biden'a dünyada hiç kimsenin saygı duymadığını iddia eden Trump, bu durumu büyük bir sorun olarak nitelendirdi.

"3. Dünya Savaşı Yaklaştı"

Trump, seçimin "güçlü ile zayıf, yeterli ile yetersiz ve barış ile savaş" arasında olduğunu ifade ederek, dünyanın hiç olmadığı kadar 3. Dünya Savaşı'na yaklaştığını savundu.

İlk Canlı Yayın Tartışması Eleştirilere Yol Açtı

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaştı. Tartışma sonrası, Trump program boyunca rakibine karşı net üstünlük sağlayamasa da Biden, ikinci adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyemedi ve yoğun eleştiriye maruz kaldı.

Biden'ın Adaylıktan Çekilmesi Tartışılıyor

Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiği yönündeki tartışmalar alevlenirken, Temsilciler Meclisi Üyesi Cumhuriyetçi Chip Roy, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in "Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'ni" kullanarak Başkan Biden'ı görevden alma çağrısı yapması için tasarı hazırlığında olduğunu duyurdu.

Ekleme Tarihi: 29 Haz 2024 01:00