Dünya Güncelleme Tarihi: 15 Tem 2024 11:00

Trump suikast girişimi sonrası ilk röportajını verdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'daki mitingde yaşadığı suikast girişiminin ardından ilk röportajını verdi.

trump

Trump Suikast Girişimi Sonrası İlk Röportajını Verdi: "Ölmüş Olmam Gerekiyordu"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'daki mitingde yaşadığı suikast girişiminin ardından ilk röportajını verdi. Trump, hastanede doktorun kendisine bunun bir mucize olduğunu söylediğini belirtti.

Saldırı Sonrası İlk Röportaj

Trump, New York Post gazetesine özel uçağında verdiği röportajda yaşadığı deneyimi "gerçeküstü" olarak tanımladı. Sağ kulağını örten bandajı gösteren Trump, bu şekilde poz vermeyi reddetti. "Başımı hafifçe sağa çevirmemiş olsaydım, burada olmayabilirdim" diyen Trump, yasadışı göçmenlerle ilgili bir tabloyu okumak için başını çevirdiği anın hayatını kurtardığını söyledi.

"Ayakkabılarım Ayağımdan Çıktı"

Saldırı sonrası ayakkabılarını ısrarla istemesiyle ilgili de konuşan Trump, "Ajanlar beni kurtarmak için üzerime öyle bir atladılar ki ayakkabılarım ayağımdan çıktı ve inanın bana ayakkabılarım gayet sıkıydı." dedi. Gizli Servis personelinin kahramanca davrandığını vurgulayan Trump, onları övdü.

"İkonik Bir Fotoğraf İçin Genellikle Ölmeniz Gerekir"

Yüzü kanlar içinde ve yumruğu havada çekilen fotoğrafıyla ilgili olarak, "Pek çok insan bunun şimdiye kadar gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyor. Haklılar ve ben ölmedim. Genellikle ikonik bir fotoğraf için ölmeniz gerekir." dedi. Hastanedeki doktorun AR-15 ile vurulduktan sonra hayatta kalan kimseyi görmediğini söylediğini hatırlattı.

"Sert Bir Konuşma Hazırlamıştım Ama Onu Çöpe Attım"

Trump, Milwaukee'de yapacağı konuşmayı değiştirdiğini belirterek, "Son derece sert bir konuşma hazırlamıştım ama onu çöpe attım. Ülkemiz bölünmüş durumda ve ben onları birleştirmek istiyorum" dedi. Biden'ın kendisini aramasından memnun olduğunu da ifade etti.

Ne Olmuştu?

Eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. FBI, suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

Ekleme Tarihi: 15 Tem 2024 11:00