Spor Güncelleme Tarihi: 19 Tem 2024 00:00

Türk Futbolu Mehmet Büyükekşi'den kurtuldu başkan değişti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimini 5 oy farkla kazanan İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk açıklamasını yaptı.

tff

Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan İlk Açıklamalar: "Ben Değil, Türk Futbolu Kazandı"

İbrahim Hacıosmanoğlu Seçimi 5 Oy Farkla Kazandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimini 5 oy farkla kazanan İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk açıklamasını yaptı. Hacıosmanoğlu, sorunları futbol ailesiyle birlikte çözeceklerini belirterek, "Yükümüz ağır, sorumluluğu çok ama ilkelerimiz belli. Adil ve adaletli bir şekilde futbolu yöneteceğiz. Futbol son dönemde kaosa uğradı. Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı" ifadelerini kullandı.

Sorunların Çözümünde İşbirliği Vurgusu

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda 5 oy farkla başkan seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk açıklamalarında futbolun sorunlarını futbol ailesiyle birlikte çözeceklerini belirtti. Hacıosmanoğlu, "Cenab-ı Allah bize bu teveccühü gösteren insanlara mahcup etmesin. İlk önce kardeşliği yayacağız. Bize bir adım gelene on adım geleceğiz. Oldu bittiye getirmeyeceğiz. Amatör kulüpleri, lig temsilcileriyle oturacağız, sorunları masaya koyacağız. Futbolun sorunlarını futbolun aileleriyle beraber çözeceğiz" dedi.

Adaletli Yönetim Sözü

Adaletli bir futbol yönetimi vaat eden Hacıosmanoğlu, "Yükümüz ağır, sorumluluğu çok ama ilkelerimiz belli. Adil ve adaletli bir şekilde futbolu yöneteceğiz. Tüm futbol ailesi ile birlikte uzlaşı içinde sorunları çözeceğiz. Biz Mecnun başkanla yola çıkarken formalarımızı çıkardık. Futbol son dönemde kaosa uğradı. Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı" diye konuştu.

Kraldan Çok Kralcılar Eleştirisi

Seçim sonuçları sonrası yaptığı bir başka açıklamada Hacıosmanoğlu, "Tebrikler geliyor kazandığınız diye ama ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı. Cenab-ı Allah başarılı olmayı kılsın. Çok teşekkür edeceğimiz insanlar var. Ama federasyon seçiminde, algı üretmeye çalışan kraldan çok kralcılar var. FIFA, UEFA temsilcileri gözlem için geldi. Siz iradeli olursanız, insanlar sizin iradenize saygı duyar. Bu kraldan çok kralcı olanlar, her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştılar ama iradesizlikleri, basiretsizliklerini, iyi iş olduğunda kendilerine yazdılar, kötü olduğunda bu ülkeye çığır açan sayın Cumhurbaşkanımıza yazdırdılar. Biz Türk futbolunu; adil, adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz. Bundan herkes düşen payı alır" dedi.

Cumhurbaşkanına Teşekkür

İbrahim Hacıosmanoğlu, "İlk teşekkürümü sayın Cumhurbaşkanımıza etmek istiyorum. Adaylar Cumhurbaşkanı baskısıyla çekiliyor dediler. Ben sayın Cumhurbaşkanımız ile dost olmanın şerefini taşıyorum. Bana söyleyen herkese şunu söyledim; Sayın Cumhurbaşkanımız bugün iktidar, yarın iktidardan düşse de benim ağabeyim olarak her zaman yanında olacağım. Böyle bir şey olsa, beni arar ve 'Ne yapıyorsun?' derdi. Hakkını teslim edelim. Onu kullananların, bugün futbolun dışına attığımız için o konuda bize destek veren sağduyulu delegelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Federasyon Kurullarına İstifa Çağrısı

Hacıosmanoğlu, "Futbolu, güzelliklerini, kardeşliği, barışı sağlamak için yola çıktık, o sözü verdik. Yükümüz çok ağır. Cenab-ı Allah bizi mahcup etmesin" dedi ve federasyon kurullarına istifa çağrısında bulundu. "Burada seçim yapıldı. Federasyon kurullarına çağrı yapıyorum, elbette at sahibine göre kişner ama etik olanı yeni yönetimin önünü açmak. Buradan talebim, yarından tezi yok istifalarını sunsunlar" şeklinde konuştu.

Çalışma Azmi ve Teşekkürler

Çok çalıştıklarını ve yorulduklarını belirten Hacıosmanoğlu, "Çok çalıştık, yorulduk ama bu yorgunluk inşallah Türk futbolunu güzel yarınlara taşımaya yardımcı olur. Teşekkür edeceğimiz çok insan var. Zaferler kolay kazanılmıyor. Bunların arkasında gizli kahramanlar var. Onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Takıma Destek

Son olarak Hacıosmanoğlu, "Cenab-ı Allah inşallah bize önce futbolda adaletli, adil yönetmeyi, irade koymayı nasip etsin. Çok güzel bir milli takımımız, jenerasyonumuz var. Biz onlara daha çok destek vereceğiz. Yollarını açacağız. Daha büyük başarılar yakalayacağız. Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı. Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" açıklamasında bulundu.

Seçim Sonuçları

Seçimde 274 delege oy kullandı. İbrahim Hacıosmanoğlu, 134 oy alarak TFF'nin yeni başkanı seçildi. Mehmet Büyükekşi ise 129 oy aldı. Bu sonuçla, TFF'nin yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

Ekleme Tarihi: 19 Tem 2024 00:00