Yerel Güncelleme Tarihi: 2 Nis 2024 15:07

Van'da DEM'li Abdullah Zeydan'dan belediye AK Parti'ye geçti

Van İl Seçim Kurulu, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğinin olmadığına karar verdi.

van başkan adayları

Van İl Seçim Kurulu'ndan Abdullah Zeydan Kararı: Başkanlık AK Parti'ye Geçti

Van İl Seçim Kurulu, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğinin olmadığına karar verdi. Bu kararın ardından mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan adaya, yani AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verildi.

Van'daki seçimlerde en yüksek oyu alan isim ise AK Parti adayı Abdulahat Arvas olmuştu. Kararın oy çokluğuyla alındığı belirtildi. Ancak DEM Parti adayının bu karara itiraz etme hakkı bulunuyor. İtiraz için süreleri ise 3 gün olarak belirlendi.

Abdullah Zeydan'ın seçim öncesinde memnu haklarının mahkeme kararıyla alındığı biliniyor. DEM Partisi, bu duruma itiraz etmiş ve Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmuştu. Ancak Van İl Seçim Kurulu, Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti.

abdullah zeydan

Son dakika haberine göre, Türkiye hafta sonu yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitmişti. Van Büyükşehir Belediyesi'nde DEM Partili Abdullah Zeydan oyların %55,48'ini alarak birinci sırayı elde etmişti. Ancak yaşanan bu gelişmelerle birlikte başkanlık AK Parti'ye geçmiş oldu.

Ekleme Tarihi: 2 Nis 2024 14:00