Asayiş Güncelleme Tarihi: 23 Haz 2024 11:00

Yangın felaketinde ölü sayısı 15'e yükseldi

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi.

yangin

Yangın Felaketinde Ölü Sayısı 15'e Yükseldi: Soruşturma Genişletildi

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi. Yangında, çobanlar ve hayvanları kurtarmaya çalışan köylüler can verdi.

Yangının Bilançosu

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçeleri arasında bulunan Ağaçsever, Yazçiçeği, Köksalan ve Yücebağ Köyleri ile Mardin’in Şenyuva ve Yetkinler Köylerinde çıkan arazi yangınlarında ölü sayısı 15’e ulaştı. Diyarbakır’da tedavi altında olan Halime Erdem’in de hayatını kaybetmesiyle ölenlerin isimleri şöyle sıralandı:

İsim Yaş
Resul Yılmaz
Şeyhmus Demir
Mezher Demir
Remzi Yılmaz
İsmail Yardımcı
Abdurrahman Buğdaycı
Sinan Deviren
Rezan Yılmaz
Azat Yılmaz
Taliha Demir
Nuri Demir
Fadıl Demir
Kerime Erdenli
Ubeydellah Buğdaycı
Halime Erdem

koyun sürü

Soruşturma Genişletildi

Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma genişletildi. Yangının sebebinin anız yangını mı yoksa DEDAŞ’ın enerji nakil hatlarındaki tellerin bakımsız kalıp aşırı sıcakta genleşmeye bağlı kıvılcımlardan mı kaynaklandığı, bilirkişi raporları ve tanık ifadeleri ile belirlenecek.

Tarım ve Orman İl Müdürlükleri'nden bilirkişilerin saha incelemeleri sürüyor. Jandarma Kriminal ve Olay Yeri İnceleme ekipleri de yangın bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Soruşturma Kapsamında İncelemeler Detaylar
Yüksek gerilim ve enerji nakil hatları Kablo bağlantıları, bakım durumu
Elektrik kesintileri Voltaj ve akım sorunları
Maddi zarar Bilirkişi raporu

Yangın Esnasında Kurtarma Çabaları

Yangının ilk saatlerinde köylülerin, merada hayvan otlatan 3 çobanı ve hayvanları kurtarmaya çalışırken alevler arasında kaldığı öğrenildi.

Soruşturma Detayları

İlgili kurumların olayda kusuru ve ihmali olup olmadığı, olay yerine geç gidilerek müdahalede geç kalındığı iddiaları da savcılık tarafından araştırılıyor.


Ekleme Tarihi: 23 Haz 2024 11:00