Ekonomi Güncelleme Tarihi: 24 Tem 2024 12:00

Yargıtay kararını verdi: Atlasglobal resmen iflas etti

Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden Atlasglobal, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi'nin kararıyla resmen iflas etti.

atlas global

Yargıtay Kararını Verdi: Atlasglobal Resmen İflas Etti

Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden Atlasglobal, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi'nin kararıyla resmen iflas etti. 17 Haziran 2021'de başlayan iflas süreci, Yargıtay tarafından yapılan incelemeler ve onama kararıyla sona erdi.

İflas Süreci ve Kararın Detayları

Atlasglobal, 17 Haziran 2021'de Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflas etmişti. Ancak, dava İstinaf Mahkemesi'ne taşındı ve burada dosyaların incelenmesiyle Türk Ticaret Kanunu'nun 376/3. Maddesi gereğince şirket iflasının istenmesi yönünde bir karar bulunmadığı gerekçesiyle iflas kararı kaldırıldı.

Eylül 2022'de İstinaf Mahkemesi, dosyanın yeniden incelenmesi ve karara bağlanması için davayı ticaret mahkemesine geri gönderdi. Ocak 2023'te ise Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Atlasglobal'in iflasına yeniden karar verdi.

Yargıtay'ın Onama Kararı

İflas dosyası daha sonra Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, yaptığı incelemeler sonucunda iflas kararını onadı ve kararın bir örneğinin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi'ne gönderilmesine kesin olarak karar verdi.

Ekleme Tarihi: 24 Tem 2024 12:00