Asayiş Güncelleme Tarihi: 14 Haz 2024 22:00

Yazar Eylem Tok ve oğlu için yolun sonu: ABD'de yakalandılar

Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesinin ardından, kaçtıkları ABD'de yakalanan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında yeni gelişmeler yaşandı.

eylem tok ve oğlu

Yazar Eylem Tok ve Oğlu ABD'de Yakalandı!

Evladını Kaybeden Baba Özer Aci: "Azıcık da Olsa Yüreğimize Su Serpildi"

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesinin ardından, kaçtıkları ABD'de yakalanan yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Aci ailesi, yaşadıkları acıyı ve son durumu paylaştı. Baba Özer Aci, "Azıcık da olsa yüreğimize su serpildi. Acılıyız, yüreğimizdeki o ateş duruyor. Bu duyguyu anlatamam size. Amerika'da birisi yakalanıyor biz burada seviniyoruz." dedi.

Tarih: 14.06.2024 20:03
Güncelleme: 20:27


Olayın Detayları

Eyüpsultan'da 1 Mart gecesi meydana gelen kazada, 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un kullandığı araç, yol kenarında duran 3 ATV’ye çarptı. Kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olay sonrası Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, kaçtıkları ABD'de yakalandı.

Kazanın ardından yapılan soruşturma sonucunda, Timur Cihantimur ve Eylem Tok’un önce Mısır’a, oradan da ABD’ye kaçtıkları belirlendi. Haklarında kırmızı bülten çıkarılan anne ve oğul, ABD'de gözaltına alındı.


Baba Özer Aci'nin Açıklamaları

Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Sevindik. Üç buçuk ay oldu. Mücadele ettik. Sizlerin vasıtasıyla gel teslim ol dedik. Adalet istiyorum dedim. Haklı olduğum yolda yine haklı olduğum ortaya çıktı. Ve ben amacıma ulaşmış oldum. Sizlerin, devletimin ve kamuoyu sayesinde. Azıcık da olsa yüreğimize su serpildi. Acılıyız, yüreğimizdeki o ateş duruyor. Bu duyguyu anlatamam size. Amerika'da birisi yakalanıyor biz burada seviniyoruz." ifadelerini kullandı.


Kazanın Ardından Yaşananlar

1 Mart'ta Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV'den biri arızalanmış ve yol kenarına çekilmişti. Bu sırada Timur Cihantimur'un kullandığı araç, arızalı ATV’ye çarpmıştı. Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı, Oğuz Murat Aci ise kurtarılamadı.

Kazadan sonra, Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un olay yerinden ayrılarak İstanbul Havalimanı'na gittikleri ve oradan Mısır'a uçtukları tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Cihantimur ve Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Adalet Bakanlığı, kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Mısır adli makamlarıyla temasa geçti ve şüphelilerin ABD'de olduklarının tespit edilmesi üzerine, iade süreci başlatıldı.


Diğer Gelişmeler

Şüphelilerin ABD'de yakalanmasının ardından, babası Bülent Cihantimur ve kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren S. hakkında da "suçluyu kayırma" ve "delilleri gizleme" suçlarından yasal işlem başlatıldı. Bülent Cihantimur adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ayşe Ceren S. tutuklandı.


Sosyal Medyada Paylaş

Twitter'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş
WhatsApp'ta Paylaş ```

Ekleme Tarihi: 14 Haz 2024 22:00