Politika Güncelleme Tarihi: 12 Eki 2024 13:00

Yeni Anayasa ve Yeni Çözüm Süreci için Erdoğan ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'nin elini sıkması üzerine "yeni bir sürecin başlayabileceği" sorusuna yanıt verdi.

erdoğan

Yeni Çözüm Süreci mi Başlayacak? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Terör' Yanıtı

Yayınlanma: 12 Ekim 2024 Cumartesi 13:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'nin elini sıkması üzerine "yeni bir sürecin başlayabileceği" sorusuna yanıt verdi. Erdoğan, "Meseleleri terör dışı yöntemlerle ortadan kaldırmaya her zaman varız" dedi.

Siyasi İletişim ve Yeni Anayasa Vurgusu

Erdoğan, Arnavutluk-Sırbistan ziyaretleri dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin DEM Parti Eş Başkanları ile kurduğu iletişimden sonra Cumhur İttifakının uzlaşma arzusunu vurguladı. "Ülke meselelerini geniş mutabakatla çözme arzusundayız" diyen Erdoğan, Bahçeli'nin attığı adımı demokrasi mücadelesi açısından olumlu bulduğunu ifade etti.

Terörle Mücadele ve Barış

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlı duruşunu yineleyerek, "Türkiye’de terör yöntemleri ile bir yere varılamayacağı çok nettir" dedi. Erdoğan, bölgede yaşanan gerilimlere ve iç savaşlara atıfta bulunarak, içeride barışın tesisinin önemine vurgu yaptı.

"Demokratik siyasetin alanını genişletmek için tüm engellemelere rağmen köklü adımlar attık" diyen Erdoğan, "Yeni anayasa çağrımız, darbecilerin prangalarını söküp atmak için kapsayıcı, adil, sivil ve özgürlükçü bir yaklaşım geliştirmeyi gerektiriyor" şeklinde konuştu.

Sonuç

Erdoğan, Türkiye'nin huzur ve birliğini güçlendirmek adına siyasi çabaların devam edeceğini belirtirken, terör dışı yöntemlerle sorunların çözüme kavuşturulacağı mesajını verdi. Yeni anayasa konusundaki çağrısının da bu çerçevede değerlendirildiğini vurguladı.


Yayınlanma: 12 Ekim 2024

Ekleme Tarihi: 12 Eki 2024 13:00