Köşe Yazısı Güncelleme Tarihi: 5 Eyl 2024 12:00

Zincir marketler pahalı diye alınamayan ürünleri çöpe atıyor

Dosya haber olarak zaman zaman yeni videolarla karşınızda olacağız. Bu videomuzun konusu gıda sektöründeki kârlılık oranları ile alakalı olacak.

zincir market

Dosya haber olarak zaman zaman yeni videolarla karşınızda olacağız. Bu videomuzun konusu gıda sektöründeki kârlılık oranları ile alakalı olacak. Elbette burada gıda sektörü ne kadar karlı diye anlatmayacağız.

Gıda sektöründeki yüksek ya da fahiş kar oranlarını terk etmek istemeyen market ve üreticilerin, ürünleri nasıl çöpe attığını aktaracağız.

Yaşadığınız muhitte mutlaka üç harfli marketlerden en az biri vardır. Ve zaman zaman mavi denizdeki çöp tenekelerinde israfı bizzat gözlemlemissinizdir. Çok daha uygun fiyata satsa ürünlerle tüketecek marketler ve üretiminin devamını sağlayacak üreticiler yüksek kârlardan taviz vermemek adına çöpe giden gıdaları sineye çekiyorlar sonrasında da bir bakmışsınız iflas etmişler.

Burada tedbirler de yetersiz. Marketlere girip fiyat kontrolü yapılıyor oysaki son kullanma tarihi geçmiş ya da yaklaşmış ürünlere dair bir sistem kurulursa her tüketicinin gıdaya erişimi ulaşıma satın alma gücü anlamında olumlu gelişmeler olur hem de şirketler varlıklarını daha uzun vadeli sürdürebilir.

Oysaki yüksek kar iştahı ve bunun nimetlerinden faydalanmak isteyen marketler ve üreticiler fiyatların daha makul seviyelere inmesine müsaade etmiyorlar.

Ne mi olacak söyliyim önceki ayrılıklar azalacak çünkü talep olmayacak. Karluklar azaldığı için bu kez istihdam ettikleri personel sayısını azaltacaklar. İşsizlik artacak üretim ve tüketim olmadığında da birer birer iflasın eşiğine gelecekler. Tüm bu olup bitene dönüp de bu bizim yüksek kar hırsınızdan oldu demeyecekler bugüne kadar da demediler. Fakat her ne kadar ağır aksak da olsa bir adalet var o da tecelli edecek. İyi seyirler.

[Zincir marketler pahalı diye alınamayan ürünleri çöpe atıyor]()

Ekleme Tarihi: 5 Eyl 2024 12:00