DIŞ HABERLER — Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, İran'ın nükleer programına ilişkin kritik ve detaylı bilgi sağlayan kişilere 20 milyon dolara kadar para ödülü verileceğini duyurdu.
"Adalet İçin Ödül" programı kapsamında yapılan resmî açıklamada; İran'ın nükleer silah geliştirme çabaları, nükleer materyal tedarik ağları ve gizli tesislerine dair somut istihbarat getiren kaynakların ödüllendirileceği bildirildi. Washington yönetimi, bilgi sağlayan şahısların güvenliğinin sağlanması amacıyla talep edilmesi halinde üçüncü bir ülkeye yerleştirilme ve kimlik koruma desteği de sunulacağını kaydetti.
İran ile Batılı güçler arasında tırmanan nükleer gerilim ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) denetimlerindeki pürüzler devam ederken gelen bu adım, Tahran yönetiminin nükleer kapasitesine yönelik uluslararası baskı mekanizmalarının genişletildiğine işaret ediyor.

