Eğitim Güncelleme Tarihi: 29 Haz 2024 12:00

ADD Bakan Yusuf Tekin için suç duyurusunda bulundu

ADD Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı eğitim programı hakkında suç duyurusunda bulundu

yusuf tekin

ADD'den, İstifa Edeceği Konuşulan Bakan Yusuf Tekin Hakkında Suç Duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından onaylanarak yürürlüğe giren "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı eğitim programı hakkında suç duyurusunda bulundu ve yürütmenin durdurulması ile iptali talebiyle Danıştay'a dava açtı. Öte yandan, kulislerde Bakan Tekin'in görevi bırakacağı konuşuluyor.

ADD'nin Suç Duyurusu ve Dava Açma Girişimi

ADD, 340 şubesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakan Tekin tarafından tanıtılan ve 27.06.2024 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" eğitim programına yönelik olarak ADD, bu programın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 42. maddesinin 3. fıkrasında belirtilen "Eğitim Öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda çağdaş, bilim ve eğitim esaslarına göre Devletin gözetimi ve denetimi altında yapılır" hükmüne aykırı olduğunu belirtti. Bu gerekçeyle ADD, 20.06.2024 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş ve 24.06.2024 tarihinde Danıştay'a dava açmıştır.

Yazılı Açıklama

ADD'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tanıtılan ve 27.06.2024 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" isimli eğitim programı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 42. maddesinin 3. fıkrasında belirtilen 'Eğitim Öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda çağdaş, bilim ve eğitim esaslarına göre Devletin gözetimi ve denetimi altında yapılır' hükmüne aykırı olarak yürürlüğe konulmuştur. Bu nedenle, ADD Genel Merkezi ve 340 şubesi tarafından Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmuş ve eğitim programının iptali için Danıştay'a dava açılmıştır."

Kabinede İstifa Edeceği Konuşulan İsimler

Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunduğu iddiaları sürerken, Kabine'deki 3 ismin daha görevlerinden ayrılacağı konuşulmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da görevlerini bırakacağı söyleniyor.

Ekleme Tarihi: 29 Haz 2024 12:00